– FORUT vekket mitt politiske engasjement

forut

Det var kampanjer fra bistandsorganisasjonen FORUT som vekket Christin Guldahl Madsens (V) politisk i ungdomstida og gjorde henne opptatt av solidaritet.

Det ga henne derfor gode minner da hun og resten av formannskapet i Gjøvik kommune besøkte sin lokale bistandsorganisasjon 29. januar for å bli bedre kjent.

Det er mange barn som får sitt første møte med resten av verden gjennom kampanjene til FORUT i skoler og barnehager. Kampanjene gjør at norske barn kan bli kjent med levemåte og livene til barn på den andre siden av verden.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Det var FORUT-kampanjene og engasjementet fra Morten Lønstad og Runa Heggernes som vekket mitt engasjement, vekket meg som ungdom politisk, og gjorde meg opptatt av solidaritet. Det har formet meg som menneske både når det gjelder holdninger, interesseområder og hvordan jeg ser verden, sier Madsen (V).

Snøværet på morgenen ga noen utfordringer, men formannskapet kom fram og ble svært imponert over arbeidet FORUT gjør. Ordfører Torvild Sveen humret spesielt godt da generalsekretæren i FORUT, Ida Oleanna Hagen, forklarte at hovedkontoret er på Gjøvik med 16 ansatte, mens de har et lite distriktskontor i Oslo. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– FORUT spiller en viktig rolle både når det gjelder informasjonsarbeid nasjonalt her i Gjøvik og i Norge, samtidig som de er dyktige på utviklingsarbeid. Gjøvik er et viktig nav for internasjonalisering i Innlandet både med tanke på industri, næringsliv og NTNUs posisjon, og det at FORUT er basert her mener jeg både er viktig og riktig, sier Sveen.

FORUT har et godt samarbeid med flere lokale aktører som Thermofloor, INTEC Engineering og Urbane totninger som muliggjør viktige bistandsprosjekter for sårbare kvinner og barn i Asia og Afrika. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Seniorrådgiver Ingvar Midthun avsluttet møtet med å invitere formannskapet til FORUT festaften 15. mars på Gjøvik Kultursenter, der FORUT og flere kulturpersonligheter gir noe tilbake til både FORUT-faddere og støttespillere fra næringslivet.

– FORUT festaften er et årlig høydepunkt der vi inviterer til en humorkveld med mening. Vi håper alle i Gjøvik og omegn vil ta turen for en morsom kveld med et godt formål, sier Midthun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.