Fortidsminneforeningen fyller 175 år!

stavkirke

Det som begynte som en redningsaksjon for stavkirkene og andre kulturskatter i 1844, markerer Fortidsminneforeningen i dag, 16. desember 2019.

Dette markerer slutten på jubileumsåret 2019, etter nærmere 70 lokale jubileumsarrangementer rundt om i landet, mange av dem på noen av foreningens 43 historiske eiendommer.

I dag erverver Fortidsminneforeningen sjelden eiendommer for å redde dem, og det er aktive frivillige landet rundt som kjemper for bevaring av verneverdige bygninger som er truet. Fortidsminneforeningen arbeider for å holde tradisjonshåndverkene levende, driver flere titalls besøkseiendommer, blant dem åtte stavkirker, og jobber for å stryke kulturminnepolitikken i Norge.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Mandag 16. desember 1844 samlet en krets kunstnere og akademikere seg for å danne foreningen som har sørget for at flere av våre viktigste kulturminner er bevart for fremtiden. Noen unike bygninger som står i dag takket være Fortidsminneforeningen er Gamle Aker kirke og Kirkeristen i Oslo, stavkirkene Borgund og Urnes i Sogn og Fjordane, Bryggen i Bergen og middelalderloftet Finnesloftet på Voss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.