Forenklingsarbeidet i næringslivet operasjonaliseres

Regnskap Norge

Næringsministeren er på offensiven, når regjeringen nå avvikler forenklingsutvalget opprettet av den forrige regjeringen, begrunnes det med ønske om sterk operativ innsats for å nå målet om å forenkle administrative byrder for næringslivet med 11 milliarder kroner. 

– Regnskap Norge er fornøyd med at myndighetene har lyttet til rådene våre om operativt forenklingsarbeid! sier adm. dir. i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen. 

– Det er bra, og ikke minst nødvendig, at dette arbeidet nå får god og effektiv fremdrift. 

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Vi registrerer at departementet nå vil «legge opp til en prosess i forenklingsarbeidet som involverer bredden av næringsliv, forvalting og juridisk kompetanse, og som vil utfordres til å bidra med å identifisere tiltak som rask kan iverksettes», sier Aale-Hansen: 

– Regnskap Norge har god innsikt i næringslivets utfordringer. Årlig publiserer vi en rapport med konkrete forenklingsforslag. I dagens liste har vi 39 konkrete forslag som vi anslår vil redusere næringslivets byrder med flere milliarder kroner. Denne har vi tidligere presentert for regjeringen, og ser frem til å løfte den frem igjen. Vi ser også med stor forventning på at regjeringen tar tak i disse konkrete forslagene. 

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– At regjeringen er opptatt av «raske resultater» klinger godt i våre ører. Det er samtidig viktig å minne om at det ikke holder å fjerne eksisterende administrative byrder og regler, dersom man samtidig kommer med nye. Vi gjentar derfor vår klare oppfordring om at regjeringens ambisjon må være en nettoforenkling og ikke et bruttomål, avslutter Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.