Følg den veien mot proffdrømmen i fotballdramaet «Beist» på NRK

fotball

Kun 0,22 promille av alle norske fotballspillere blir profesjonelle. Hva kreves av en 16-åring som vil nå toppen? Max Campbell spiller hovedrollen i den norske dramaserien «Beist» der vi følger to av dem som drømmer om å spille på den store scenen.

«Beist» er en norsk dramaserie satt i kulissene rundt Rosenborg G16, et ungdomsfotballag på elitenivå. Manus er basert på den populære ungdomsromanen til forfatter og tidligere fotballspiller Michael Stilson, «Bare spille ball». Boken handler om å elske fotball, uten å være forberedt på de harde realitetene. Om å vinne, uten å miste seg selv, og om å klare seg uten en far.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Vi følger to 16 år gamle fotballtalenter og bestekamerater, Elias (Max Campbell) og David (Martin Tønder), i seks intense dager opp mot en NM-finale. De er lagets enere og begge forfølger drømmen om en profesjonell fotballkarriere. Opptakten mot NM-finalen skal imidlertid koste for både Elias og David.

Elias strever på hjemmebane med en aleneforsørgende far som nettopp har mistet jobben og derfor skal ta med seg Elias på flyttefot. Elias sin fremtid i Trondheim, og eneste mulighet til å kunne fortsette å spille fotball på dette nivået, avhenger av å få proffkontrakt.

Ifølge Rosenborg avhenger alt av prestasjonene hans i finalen. Elias må vise at han ikke bare er den som trener mest. Han må også prestere som et beist i finalen før en eventuell signering er innenfor rekkevidde.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Det var en lang og spennende periode før Max Campbell (18) landet hovedrollen som Elias. Selv har han spilt for Skeid i 8 år, men det skumleste med innspillingen var å levere som et stort fotballtalent på profesjonelt nivå.

– Jeg hadde treninger med innspillingsleder, kameratester på banen, og jeg begynte igjen med organisert fotball på Skeid sitt U19-lag. Regissør ba meg etterligne Zinédine Zidane, med måten han gikk på og bevegde seg på banen, brukte blikket og slo føttene i bakken. Jeg tror at summen av dette gjør at resultatet er noe man kan tro på.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Max mener serien forteller en viktig historie som kan være med og belyse hvordan barnefotballen og barneidretten generelt kan være ekstremt krevende.

– Elias vet hva som er viktig for han og har hodet på rett plass. Han er lidenskapelig ovenfor fotballen, men skjønner etter hvert at han er nødt til å ofre deler av livet sitt dersom han skal følge fotballdrømmen. Det store valget står mellom familie, venner eller karriere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.