I forbindelse med statsminister Erna Solbergs besøk i Mexico neste uke reiser administrerende direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen, sammen med norske eksportører, til Mexico City for å delta på en næringslivsmottakelse i regi av den norske ambassaden.
Fokuset vil være på Norge som havnasjon og den blå økonomien, hvor sjømaten spiller en viktig rolle.
Norsk sjømat, særlig klippfisk, har en egen plass i det meksikanske kjøkkenet og nytes gjerne i julehøytiden. Den norske sjømaten har dog potensiale til å få et større innpass i den meksikanske matkulturen gjennom hele året.
Under mottakelsen vil blant annet en av Mexicos mest renommerte kokker, Enrique Olvera, gi inspirasjon til hvordan norsk sjømat kan brukes med en moderne vri i den meksikanske tacoen.
– Vi ser frem til å kunne vise meksikanske aktører bredden av norsk sjømat og hvordan råvarene fra nord kan inkluderes i det meksikanske kjøkkenet, sier Ingelill Jacobsen, prosjektleder for nye marked i Sjømatrådet.
Gjennom satsningen på nye marked i Sjømatrådet arbeides det for at meksikanerne skal få øynene opp for mangfoldet av norsk sjømat og at klippfisk like gjerne kan brukes på grillen i sommermånedene som i den tradisjonelle bacalao-retten meksikanerne spiser til jul.
– Mottakelsen blir også en god arena for norske aktører å treffe eksisterende kunder, samt knytte nye kontakter i det meksikanske markedet, legger Ingelill Jacobsen til.