FN-seminar på Nord Universitet

fn

Onsdag 1. november mellom klokken 13 og 15 arrangeres et Internasjonalt seminar ved Nord Universitet i regi av FN-Studentene i Nordland. Trekkplastrene er en biskop fra Egypt og forfatteren Eivind Skeie.

Biskop Thomas fra den koptiske kirka i Egypt besøker Bodø og Nord universitetet. Den koptiske kirke i Egypt er i en veldig utsatt posisjon. De siste årene har flere av kirkene blitt bombet og har vært et uttalt mål for IS og andre terror organisasjoner.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Biskop Thomas har igjennom hele denne tiden vært mer opptatt av utvikling og hva kopterne kan gjøre for å være mest mulig integrert i det egyptiske samfunn selv om de er en ikke-muslimsk minoritet. Den koptiske kirke er en av de eldste i verden og kirka har sine røtter språklig og åndelig tilbake til det arabiske, som er hovedkulturen i Egypt i dag.

Sammen med biskop Thomas kommer også forfatter Eivind Skeie. Han har nettopp gitt ut boken «I kjærlighetens sirkel» som er basert på samtaler med Biskop Thomas.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.