Flere nordboere finner veien til Cookøyene – Landet med verdens største marinepark

Cook Islands Tourism

De 15 paradisøyene i Stillehavet med navn som Raratonga, Manihiki og Atiu ble i 2018 besøkt av 234 nordmenn, 566 svensker og 368 dansker – en økning på ni prosent.

Øyene ligger midt mellom New Zealand og Hawaii, og en av de 1200 skandinavere som fant veien hit i fjor var forfatteren Liza Marklund. Hun bodde her i flere måneder mens hun skrev på sin siste bok; Perlefarmen.

– Vi ser en økende interesse for Cookøyene fra Norge og Skandinavia, forteller Ian Griffiths fra Cook Islands Tourism i Nord Europa.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Cookøyene er kanskje noen av de siste hvite flekkene på kartet der de ligger langt ute i Stillehavet. Her virker ikke mobilen som hjemme, det er ikke lov å bygge høyere enn kokospalmene og alt fra små barer til lekre boutiquehoteller drives av de lokale. Her er alt i ´små-skala´, og man finner ingen Burger King eller internasjonale hotellkjeder.

Mange kombinerer gjerne to til tre øyer nå de reiser hit, og gjennomsnittlig oppholdstid er rundt 14 dager. Det er gjerne par som besøker øyene, men også stadig flere barnefamilier finner veien hit fra Skandinavia forteller Cook Islands Tourism. – De leier gjerne en villa, og blir her i noen uker.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Et «must» for mange er å oppleve øya Aitutaki, som har ´verdens vakreste lagune´ i følge grunnleggeren av Lonely Planet, Tony Wheeler.  – Nesten alle som besøker Cookøyene reiser hit for å se den vakre lagunen, forteller Griffiths.

I tillegg til vakre strender og laguner byr øyene på mange aktiviteter som trekking, fisking, snorkeling og kiting for å nevne noen. Men i følge Griffiths er det gjerne møtet med den vennlige og gjestfrie lokalbefolkningen som sitter igjen når man reiser her i fra. 

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Årlig besøkes øyene av 150 000 reisende – hvorav 12 000 kommer fra Europa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.