Flere må vente for å få jobb i politiet

utdanning

Politidirektoratet setter nå av 100 nye millioner for å få flere nyutdannete i jobb. To av tre fra 2019- kullet har ikke stilling i politiet ved årsskiftet.

Oversikten viser at 36 % av 2019-kullet har stilling i politiet. Det er en økning på åtte prosent fra målingen i september. Men likevel langt bak jobbandelen for tidligere kull, målt seks måneder etter at de gikk ut av Politihøgskolen.

65 prosent av 2018-kullet var i jobb jobb et halvt år etter at de var ferdig. For 2017-kullet var andelen 72 prosent. Selv for 2016-kullet, hvor ansettelsene stoppet opp utover høsten, hadde nær 52 prosentjobb ved årsskiftet inn mot 2017. Politidirektoratet satte inn ekstra tiltak for 2016-kullet, og fikk bedret situasjonen.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Fungerende rektor Tor Tanke Holm ved Politihøgskolen er bekymret, men også glad for den ekstra innsatsen som nå settes inn. 

– Fra høgskolens side understreker vi viktigheten av at flest mulig som har fullført Politihøgskolen kommer raskest mulig i jobb. Slik sett er status fra årsskiftet en bekymring. Jobbutsikter er viktig både for studentenes motivasjon, og for fremtidig rekruttering til politiutdanningen. Beslutningen om at direktoratet nå setter inn ekstra midler for å korte ned ventetiden er positive. Nyutdannet politi er klare til innsats, både samfunnet og etaten trenger disse på plass så raskt som mulig.

Les også:  Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

Fra september til årsskiftet er det dessuten stillstand i jobbandelen for tidligere årskull. Men her er bildet tross alt noe bedre, 8 av 10 er i jobb fra 2018-kullet, og 9 av 10 fra 2017. For 2016 er jobbandelen 95 prosent. Og andelen i fast jobb øker litt, for alle de siste årskullene, inkludert 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.