Flere hundre tusen nordmenn bruker nå sine TV-pakker i EU

ipad

Flere hundre tusen nordmenn har nå begynt å ta i bruk sine TV-pakker når de er på reise i EU. Hos RiksTV er det blitt startet over 250 000 strømmer i EU-land siden TV-distributøren åpnet opp TV-blokkeringen i mai måned.

– Mange nordmenn benyttet muligheten til å bruke TV-abonnementet sitt i utlandet i sommer. Det viser våre seertall/data samlet siden mai måned da blokkeringen ble fjernet, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Tallene som RiksTV har hentet ut er for seing via mobil, nettbrett, pc og AppleTV som er de enhetene som benyttes mest i utlandet.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

– Med så mange startede strømmer fra EU-land hos RiksTV, så er det grunn til å tro at flere hundre tusen nordmenn har benyttet sine TV-pakker fra ulike distributører i vår og sommer i forskjellige EU-land, sier Ole André Skarbøvik.

Ferske tall som viser RiksTV-kundenes TV-titting i utlandet viser at det er i Spania at nordmenn er flittigst til å benytte sine norske TV-pakker og kanaler.

Dataene innhentet av RiksTV preges av hvor det norske folk liker å feriere. Og Spania er et yndet feriemål for nordmenn. Det viser også tallene over nordmenns benyttelse av norske TV-pakker på tur innen EU.

Les også:  50 år med tekst under korken!

Aller flest avspillinger i perioden stammer fra Spania (32 %), på andreplass Sverige (18 %), Danmark (11,5 %), England (5 %), Hellas (4 %) og Frankrike (4 %).

Fra og med 1. august var det påbudt å gi nordmenn tilgang til sine egne TV-pakker fra Norge til fri benyttelse innen EU. Men de fleste TV-distributørene valgte å gi denne tilgangen før sommerferien startet. Det betød at mange nordmenn fikk muligheten til å ta med seg TV-abonnementet sitt på tur gjennom hele sommeren.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

– Det er tydelig at mange har oppdaget denne muligheten som de ikke hadde i 2018, og har brukt RiksTV flittig når de har vært utenlands i sommer. Blant våre kunder er det startet over 250 000 avspillinger innen EU i sommer, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.