Fiskeri- og sjømatministeren til Spania

Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik besøkjer Vigo i Spania 30. september – 1. oktober. Han skal blant annet ha politiske samtaler med Spania sin landbruks-, fiskeri- og matminister, Luis Planas.

Nesvik skal også delta på en FN-konferanse, besøkje utstillingen Conxemar og på besøk til bedriftene Optimar og Cabomar.

– Spania er et av EU sine viktige medlemsland innen fiskeri. Landet har stor interesse i bytteavtalen og torskekvoter i Barentshavet. Brexit får konsekvenser for samarbeidet om forvaltning av fiskebestander i nord-øst Atlanteren. Vi har etablert en god dialog med Storbritannia og har allerede et godt samarbeid med EU, men dialog med medlemstatene er også viktig, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

Les også:  Trapper ned kompensasjonsordningen for de største bedriftene og dekker flere kostnader for de små og mellomstore

Tettare samarbeid om fiskerikontroll vil også vere tema under dei politiske samtalane.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.