Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget stenges 3. januar 2022

Statens vegvesen

Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget stenges i tre måneder fra og med 3. januar 2022. Det blir omkjøring over sambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik.

Statens Vegvesen og entreprenøren PEAB as bygger om de fire ferjeleiene i Tysfjorden. For å få gjennomført helt nødvendig arbeid, må ett og ett av de to ferjesambandene i perioder stenges. Den 3. januar stenges derforE6 Bognes-Skarberget i tre måneder. Trafikken rutes da over sambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik. På E6 blir omkjøringen skiltet med lystavle ved Dragskrysset i sør og ved Efjord i nord.

Les også:  Vil ha turistskatt i Lofoten

Når bare ett ferjesamband er åpent betjenes det med to ferjer. MF Melshorn flyttes til Drag-Kjøpsvik når Bognes-Skarberget stenges og MF Vardehorn flyttes til Bognes-Skarberget når Drag-Kjøpsvik stenges. (Se stenge- og rutetabeller under)

Ombyggingen er et ledd i det grønne skiftet. Når ferjeleiene står ferdig i desember 2022 setter Statens vegvesen inn nullutslippsferger (El-ferjer) i begge samband. Ombyggingen vil også gi bedre og sikrere trafikkavvikling. Det bygges samtidig servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter som er tilrettelagt for alle reisende.

Les også:  Rødt kjemper for Skjoma i Narvik

Statens vegvesen oppfordrer alle til å kjøre ekstra aktsomt langs rv. 827 når det settes inn to ferjer over Drag-Kjøpsvik. Det vil bli flere biler på vegen enn normalt og trafikken kan i perioder komme til å gå tregere enn vanlig. Senk farten, vis særlig hensyn til skolebarn, andre myke trafikanter og til de som jobber med å bygge om ferjeleiene.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

Statens vegvesen gjør oppmerksom på at det også utenom periodene med stengning vil være byggeaktiviteter på begge ferjeleiene. Dette kan i noen tilfeller medføre forsinket avvikling av trafikk.

NB: Trafikken over rv. 85 Bognes-Lødingen påvirkes ikke av utbyggingen og vil gå som normalt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.