Fem personer druknet i mai

redningsselskapet

Fem personer omkom i drukningsulykker i mai. Så langt i år har 25 personer druknet i Norge. I tillegg har to norske statsborgere druknet i utlandet, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

To av drukningsulykkene i mai skjedde i Rogaland, begge etter fall fra land. En jente på fem år ble funnet livløs i sjøen i Stavanger etter å ha blitt meldt savnet fra hjemmet. I Egersund fant en forbipasserende båt en mann i 60-årene i sjøen, som var meldt savnet da han ikke kom hjem fra en firmatilstelning kvelden før.

Det var også to ulykker fra fritidsbåt i mai. En mann i 60-årene druknet etter en kantring på vannet Møkeren i Kongsvinger i Innlandet. I Oslo ble en mann i 60-årene funnet omkommet i sjøen, sannsynligvis etter et fall mellom to båter ved Bygdøy.

Les også:  LESERINNLEGG: Dagens venstreside må ta ansvar for statsløse nasjoner

To norske statsborgere har druknet utenlands i år. En norsk kvinne i slutten av 20-årene druknet under bading på en strand i Antalya i Tyrkia i mai. En drukningsulykke fra januar, der en norsk mann i 80-årene omkom i en badeulykke på Gran Canaria, er etter-registrert i statistikken.

Ved utgangen av mai har 23 menn og fire kvinner omkommet i drukningsulykker. Av disse er det ett barn under sju år. 48 % av de som har druknet er over 60 år, og alle er menn. 

Les også:  LESERINNLEGG: Ingen islamister i våre gater!

Av de 27 personene som har druknet, har 11 omkommet fra fritidsbåt og fire fra yrkesbåt. 10 personer druknet etter fall fra land, mens to personer har omkommet i badeulykker i utlandet.

Fem måneder inn i 2022 har det vært fire drukningsulykker i Nordland, Vestland og Agder. I Troms og Finnmark, Rogaland, Viken og Oslo er det registrert tre drukningsulykker, mens Trøndelag og Innlandet har hatt en drukning. Så langt i år har det ikke vært drukningsulykker verken Møre og Romsdal eller Vestfold og Telemark. To nordmenn har omkommet i drukningsulykker utenlands.

Les også:  LESERINNLEGG: Hjerterått overfor landets sykeste barn

Sommeren er dessverre høysesong for drukningsulykker. I snitt skjer 40 % av alle drukningsulykker mellom juni og august. Drukning i forbindelse med bruk av fritidsbåt, fall fra land og under bading er de vanligste årsakene.

– Tenk på hvordan sommerens turer i båt, på stranda eller langs sjø og vann kan bli så trygge som mulig. Repeter sjøvett- og badevettreglene, og følg dem! Det vil gjøre sommeropplevelsene enda finere for både barn og voksne, sier Tanja Krangnes, fagleder for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.