Fem personer druknet i mai

redningsselskapet

Fem personer omkom i drukningsulykker i mai. Så langt i år har 25 personer druknet i Norge. I tillegg har to norske statsborgere druknet i utlandet, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

To av drukningsulykkene i mai skjedde i Rogaland, begge etter fall fra land. En jente på fem år ble funnet livløs i sjøen i Stavanger etter å ha blitt meldt savnet fra hjemmet. I Egersund fant en forbipasserende båt en mann i 60-årene i sjøen, som var meldt savnet da han ikke kom hjem fra en firmatilstelning kvelden før.

Det var også to ulykker fra fritidsbåt i mai. En mann i 60-årene druknet etter en kantring på vannet Møkeren i Kongsvinger i Innlandet. I Oslo ble en mann i 60-årene funnet omkommet i sjøen, sannsynligvis etter et fall mellom to båter ved Bygdøy.

Les også:  Så mange sover med brannfelle på rommet

To norske statsborgere har druknet utenlands i år. En norsk kvinne i slutten av 20-årene druknet under bading på en strand i Antalya i Tyrkia i mai. En drukningsulykke fra januar, der en norsk mann i 80-årene omkom i en badeulykke på Gran Canaria, er etter-registrert i statistikken.

Ved utgangen av mai har 23 menn og fire kvinner omkommet i drukningsulykker. Av disse er det ett barn under sju år. 48 % av de som har druknet er over 60 år, og alle er menn. 

Les også:  Norge har inngått fiskeriavtale med EU for 2023

Av de 27 personene som har druknet, har 11 omkommet fra fritidsbåt og fire fra yrkesbåt. 10 personer druknet etter fall fra land, mens to personer har omkommet i badeulykker i utlandet.

Fem måneder inn i 2022 har det vært fire drukningsulykker i Nordland, Vestland og Agder. I Troms og Finnmark, Rogaland, Viken og Oslo er det registrert tre drukningsulykker, mens Trøndelag og Innlandet har hatt en drukning. Så langt i år har det ikke vært drukningsulykker verken Møre og Romsdal eller Vestfold og Telemark. To nordmenn har omkommet i drukningsulykker utenlands.

Les også:  LESERINNLEGG: Trygg skolevei med FrP

Sommeren er dessverre høysesong for drukningsulykker. I snitt skjer 40 % av alle drukningsulykker mellom juni og august. Drukning i forbindelse med bruk av fritidsbåt, fall fra land og under bading er de vanligste årsakene.

– Tenk på hvordan sommerens turer i båt, på stranda eller langs sjø og vann kan bli så trygge som mulig. Repeter sjøvett- og badevettreglene, og følg dem! Det vil gjøre sommeropplevelsene enda finere for både barn og voksne, sier Tanja Krangnes, fagleder for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.