Fare for togstans på Ofotbanen – Kan bli streik

tog

Personell som sikrer beredskapen på jernbanenettet kan bli tatt ut i streik. Det kan ramme all togtrafikk i tilknytning til Oslo, samt Ofotbanen i nord. Passasjerer bør sjekke togselskapenes reiseplanleggere for å se om toget deres går.

– For at togene skal kjøre forsvarlig og sikkert, kreves beredskap for feilretting. Derfor kan ikke togene kjøre der ansatte tilknyttet Spordrift tas ut til streik, da det er de som ivaretar beredskapen vår, forklarer konserndirektør for drift og teknologi i Bane NOR, Sverre Kjenne.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Streikefaren har oppstått fordi det er brudd i forhandlingene i hovedoppgjøret mellom LO stat og Norsk Jernbaneforbund og YS/Delta og Spekter/Spordrift. Oppgjøret har gått videre til mekling hos riksmekleren 14. juni, og dersom det ikke oppnås enighet er det varslet streik fra onsdag 15. juni. Bane NOR er ikke en part i forhandlingene.

Ifølge oversikten over hvilke områder de ansatte er tatt ut til streik, vil trafikken bli slik:

  • På Østlandet stanses togtrafikken mellom Drammen, Oslo S og Lillestrøm. Trafikken stanses også til Gardermoen og til Eidsvoll.
  • Videre stanses trafikken på Hovedbanen, Kongsvingerbanen fra Lillestrøm til og med Fetsund, og på Alnabru Godsterminal.
  • Togtrafikken stanses på hele Ofotbanen i Nord.
  • Vestfoldbanen kan kjøres til Drammen, men ikke videre mot Oslo.
  • Tog kan fortsatt kjøres nordfra til Hamar, men ikke videre innover mot Oslo.
  • Tog kan kjøres sørfra til Kolbotn og Ski, men ikke videre derfra innover mot Oslo.
  • Det går tog på Kongsvingerbanen mellom Sørumsand og Kongsvinger (og videre til Charlottenberg) og på Gjøvikbanen mellom Grefsen til Gjøvik.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.