ANNONSE: Fakta å vite om åreknuter

Fakta å vite om åreknuter

Åreknuter er noe som er ubehagelig å få, og selv om de i mange tilfeller kan være helt ufarlige, så kan de i visse tilfeller være et tegn på at noe er galt.

Om du ikke vet hvordan en åreknute ser ut, så er de slyngende og ofte tykke vener som synes gjennom huden. Sannsynligvis har du sett det før, selv om du kanskje ikke har kjent det igjen. De oppstår som oftest på grunn av nedsatt blodsirkulasjon, som kan skje hvis man er overvektig, sitter stille mye, eller gravid. Da er det naturlig å tenke på at hva man behøver å gjøre for å lindre problemene er enkelt, komme seg i mer aktivitet, gå ned i vekt, og ha en litt mer aktiv livsstil. Det er vanskelig for noen, spesielt for de eldre, som har åreknuter, og da kan det lønne seg å prate med en lege. Det er ingenting spesielt farlig med åreknuter, men de er ofte skjemmende, og det er greit å gjøre noe med, hvis man kan.

Finn informasjon

Selv om det kan virke litt skremmende når man ser en åreknute på benene for første gang, så behøver du ikke å bli redd. Men om du vil få mer informasjon om det, og hva du kan eventuelt gjøre for å fjerne dem, så kan du gå inn på linken, som er for Åreknuteklinikkene. Faktisk så er det mulig å foreta en mindre inngripen for å fjerne en åreknute, men det er noe som ekspertene må vurdere. Men en slik inngripen er såpass enkel og skånsom for deg som pasient, at det tar bare noen timer å bli gjort, før du kan dra hjem den samme dagen. Det er spesielt viktig å søke hjelp om du føler en nedsatt livskvalitet på grunn av åreknutene som for eksempel at du føler smerte, svie eller en minskende følelse i bena.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.