Fakkeltog på Andenes for The Whale

the whale

– The Whale får full back-up av alle vi møtte på Stortinget denne uken, og en bekreftelse på at prosjektet står fremst i køen og at den plassen kommer vi å holde. Problemet er at køen har stoppet opp for alle. Men vi er optimistiske og håper likevel å snike oss inn i køen i budsjettet for 2023, sier Benn Eidissen, styreleder i The Whale. 

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Etter at mer enn 200 andværinger gikk i fakkeltog i gatene på Andenes mandag kveld (14. nov), og en fullsatt sal deltok i stort folkemøte hos Fyrvika samme kveld, satte Knut Nordmo, ordfører, Morten Ellingsen, leder Andøy arbeiderparti, Benn Eidissen i The Whale og Camilla Ilmoni fra The Whale seg på første fly til Oslo. Tirsdag og onsdag møtte delegasjonen fra Andøya makta. 

The Whale ber om 5 millioner i statsbudsjettet for 2023, for å komme i gang med bygging i andre kvartal 2023.

Les også:  Romindustrien i nord skyter fart

Disse møtte Andøy-delegasjonen
– Vi har møtt Nordlandsbenken, Mona Fagerås og Kathy Lie i SV, arbeiderpartiets fraksjonsleder i Familie og kulturkomitéen, Åse Kristin Ask Bakke, sier Camilla Ilmoni

–Tidligere har vi møtt Åslaug Sem Jacobsen, Senterpartiet.  Vi har også møtt representanter fra opposisjon og fikk hilst på statsminister Joans Gahr Støre og gitt han en The Whale-folder, sier Ilmoni.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.