F-35 pilot til Luftfartsmuseet

f-35

Nå er endelig F-35 landet i Norge. Møt testpilot Eskil Amdahl på lørdag klokken 13 og få se film fra de første flyvningene. Amdahl, som tidligere har vært mye i Bodø, ser frem til å vise filmen og fortelle om det nye og mye omtalte flyet F-35.

Amdahl er en av forsvarets mest erfarne flyvere, og han har fløyet omtrent 90 ulike flytyper, blant annet skrev han flyhistorie da han fløy Starfighteren i Bodø. Han har jobbet spesifikt med prosjektene tilknyttet de nye jagerflyene, og har vært testpilot for F-35. Han har dermed tilbragt mange timer i F-35 i de to årene før de landet på norsk jord i forrige uke.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

Amdahl trekker frem mange egenskaper som er store fordeler foran f-16 og vil også vise hvor spesielt det er å fly f-35 ved å vise på skjerm hvordan det ser ut når man sitter i flyet med hjelmen på. Med den kan piloten se tvers gjennom flykroppen, siden de ser bilder gjennom projisering fra kameraene som sitter på alle sidene i flyet.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Hjelmen til 3.3 millioner er som en slags superutgave av Playstation. Ved å vende hodet mot et av våpensystemene ombord kan systemet raskt aktiveres med et trykk på joysticken. I tillegg har flyet stealth egenskaper og våpenkapasitet som F-16 bare kan drømme om.

Møtet skjer i Luftfartsmuseets militære utstilling klokken 13 og det vil ikke være noe kostand utover normal inngangspris.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.