Experian : Konkursraset fortsetter i varehandelen

experian

Nedturen fortsetter i varehandelen. Tall fra analyseselskapet Experian viser at hele 111 selskaper innen kategorien varehandel gikk konkurs i januar, en økning på over 30 prosent fra samme måned i fjor.

– Fjoråret var tøft for handelsnæringen, og det virker som nedturen bare har økt i styrke i januar. En økning på over 30 prosent er urovekkende, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

 Til sammen gikk 1042 selskaper konkurs i varehandelen i 2018, noe som tilsvarer en økning på 22,7 prosent sammenliknet med 2017. Nå fortsetter altså nedturen i 2019.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

 – Netthandelen spiser markedsandeler og bidrar til at prisene settes under press. Vi ser også tendenser til at nordmenn generelt bruker mer penger på opplevelser og tjenester og mindre penger på fysiske varer. Dermed blir det tøft for den tradisjonelle handelsnæringen, sier Kristiansen.

Januar 2019 har vært relativt rolig hvis vi ser på landet og alle bransjer under ett, og tilsammen gikk 422 selskaper konkurs i årets første måned.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

 – Antall konkurser i januar økte med moderate 1,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det kan gjenspeile at norsk økonomi er solid og at vi trolig ikke vil se den oppgangen vi har hatt de siste årene, sier Kristiansen.

 Statistikken gjelder alle foretaksformer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.