Europaligaen: Glimt tapte borte mot Arsenal

glimt

Bodø/Glimt besøkte den engelske topplaget Arsenal i London torsdag kveld for første runde mellom lagene i Europaligaen. Rundt 4 000 Glimt-supportere var på tribunen.

Glimt startet med Haikin, Wembangomo, Lode, Moe, Sampsted, Vetlesen, Berg, Saltnes, Mvuka, Espejord og Pellegrino.

Arsenal hadde byttet ut store deler av laget som spilte sist mot Tottenham, og Martin Ødegaard startet på benken.

Glimt startet best med å presse Arsenal, men presset ble kortvarig, etter rundt 15 spilte minutter er det Arsenal som styrer kampen. Og etter 20 minutter setter Eddie Nketia inn 1-0 for Arsenal. Arsenal fortsetter hardkjøret og bare 10 minutter etter setter Rob Holding inn 2-0 for Arsenal.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Etter dette fikk Glimt mer kontroll på sin banehalvdel, og Haikin reddet også flere skudd. Stillingen var 2-0 når dommeren blåste til pause.

Etter pausen setter Glimt inn et nytt gir og kommer til flere store sjanser. Arsenal slipper med skrekken for skuddene går ikke i mål. Istedenfor er det Fabio Vieira i Arsenal som punkterer kampen med 3-0 etter 85 minutter.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Det blir også stillingen ved kampslutt.

– De forsøker å spille sitt spill og har masse kvalitet. De må fortsette å gjøre sin greie, så blir de bare bedre og bedre, sier Martin Ødegaard til NRK.

– Vi møter et topp europeisk lag. Skal man matche den type lag så må man være på sitt aller, aller beste og gå inn i kampen med selvtillit. Det synes jeg ikke vi er gode nok på i første omgang, mens i andre omgang slipper vi oss mer løs og henger mer sammen som lag. Det er en omgang vi kan si oss bra fornøyd med prestasjonsmessig, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.