Erlend Ropstad slipper albumet «Gleden og sorgen»

hes

Erlend Ropstad har blitt møtt med stormende jubel og strålende kritikker for praktisk talt alt han har vært borti de siste årene. Det har gått gjetord om de energiske konsertene hans på festivaler og konsertscener fra Alta i nord til hjemtraktene i sør.

Nå er Ropstad både nominert til Spellemann og straks klar med nytt album, etterfulgt av en turné som svinger innom både Sverige og Danmark.

– Jeg gleder meg voldsomt til dette! Jeg har så vidt spilt i København for 10 år siden, men aldri i Stockholm. Håper det kommer folk, og at det kan bli en fast greie å alltid ha med Sverige og Danmark på turnélistene fremover, sier Ropstad.

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden

Anmeldere har beskrevet konsertene hans som saliggjørende, og da pandemien satte en effektiv stopper for store forsamlinger, ble det rapportert at Ropstad fort kunne få to hundre mennesker til å juble så de høres ut som to tusen.

Det Spellemann-nominerte albumet «Da Himmelen Brant Var Alle Hunder Stille» fra 2021 fikk terningkast 6 i Dagsavisen, Dagbladet og NRK Sørlandet, og ellers utelukkende svært gode anmeldelser, høye strømmetall og rikelig med radiospilling. Ropstads reflekterende og trygge personlighet, i kombinasjon med kompromissløs låtskriving i den høye og tunge delen av rock, gjør at han stadig omtales som en av de fremste eksponentene av norsk rock.

Les også:  Tomorrow's Outlook slipper albumet "Black Waves"

Ropstad har blitt kronet med både Prøysenprisen og Gammleng-prisen. Albumet hans «Brenn Siste Brevet» ble kåret til årets beste norske album uansett sjanger i Dagsavisens prestisjefylte liste lagd av 50 musikkjournalister, og flere av låtene hans har dukket opp på filmer og i TV-reklamer både i- og utenfor Norge.

29. april slipper Ropstad sitt nye album «Gleden og sorgen», der tittelsporet for tiden spilles flittig norsk radio.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.