ANNONSE: Er det på tide med nye vindu?

Er det på tide med nye vindu?

Våren er endelig kommet, og for mange betyr det oppgradering av bolig, og tid til hage. Kanskje en ordentlig vask av vinduene dine, er nok til at vinduene fremstår som nye, men det kan også være at vårsolens stråler gjør at du ser behovet for nye vinduer. Les med her, hvis du vurdere å skifte vindu.

Når bør man skifte vindu?

Knuste vindu er selvfølgelig opplagte å skifte, men hvordan vet man egentlig at det er på tide å skifte vinduene ut? Hvis vinteren har vært fryktelig kald, så kan strømregningen være god nok grunn til å skifte de gamle vinduene ut med noen nye. Hvis strømregningen er fryktelig høy, kan det nemlig bety at det trekker inn igjennom vinduene. Dette er selvfølgelig irriterende, fordi man fryser, men det er også dyrt. Et skifte av vinduene, kan spare husstanden for mange penger, og kan derfor være en lønnsom langsiktet investering. En annen grunn er selvfølgelig hvis vinduene er blitt vanskelige å åpne eller lukke, dette er tegn på at de ikke er tette, noe som på sikt, vil føre til trekk, og problemer med fukt og lekkasje.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Vinduer kan også punktere, noe som betyr at det vil komme kondens mellom vinduet. En annen god grunn til å skifte vinduer, er hvis du er plaget av støy. Dette gjelder kanskje spesielt leiligheter i byen, hvor du kan oppleve stor forskjell, hvis du skifter til noen støydempende vinduer. Hvis vinduene i boligen din er eldre en 15 år, så kan det være at du skal vurdere å skifte dem. Det er nemlig skjedd mue på utviklingen av vinduer de siste årene, som gjør at du kan spare mange penger på strømregningen.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Hva slags vinduer skal jeg ha?

Hvis du kjenner litt til vinduer, så har du helt sikkert hørt om de klassiske dannebrogsvinduer. Dannebrogsvinduet kom til Danmark på 1800- tallet, etter å ha vist seg å være særdeles populært i bl.a. USA. Dannebrogsvinduet, er inndelt i to felter, hvor den øverste ruten er kvadratisk og den nederste avlang. Sammen danner de et såkalt fag. Vinduet finnes selvfølgelig i forskjellige størrelser, og former, samt at du selv kan velge hvordan feltene skal inndeles. Et Dannebrogsvindu er et vakkert og stilrent vindu, som gir større lysinnfall enn så mange andre vinduer på markedet. Med dannebrogsvinduer, så får hele boligen et flott, stilrent og flott uttrykk.

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

Et skifte av vinduer er også med på å øke verdien på boligen din. Hvis du skifter til dannebrogsvindu, vil boligen fremstå ny, og solid, samtidig som det løfter det estetiske uttrykket til nye høyder. Så er det selvfølgelig en hyggelig bonus at du får en mer energibesparende og klimavennlig bolig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.