Eplehuset starter eget miljøråd

natur

Nylig opprettet Eplehuset sitt eget Miljøråd som skal arbeide for et bedre miljø innad og utad i selskapet.

Rådet består av 11 ansatte fra ulike avdelinger i selskapet. Sammen med Eplehusets ambassadør Kjersti Buaas, skal de se nærmere på temaer som resirkulering, sykefravær og økt treningsmotivasjon.

– Jeg setter stor pris på at så mange av våre ansatte ønsker å bidra utover sine vanlige arbeidsoppgaver. Vi vektlegger et godt arbeidsmiljø, og som en av lederne i Eplehuset, er jeg opptatt av å holde en tett dialog og involvere ansatte i prosjekter som dette, sier Marius Brevik, markedsdirektør i Eplehuset.

Tydelig miljøfokus
Medlemmene av Miljørådet møtes en gang i kvartalet for å ta for seg utviklingen av de ulike prosjektene. Organisasjonene Hold Norge Rent, Krafttak mot kreft og SOS Barnebyer er blant samarbeidspartnerne.

Les også:  Advent: Store forskjeller på stearinlys

– Formålet med Miljørådet er å finne ut av hvordan vi kan gjøre mer for miljøet og samfunnet rundt oss, både i og utenfor selskapet. Hold Norge rent er en ny, viktig samarbeidspartner som jobber mot forsøpling langs kysten vår.

Fokus på resirkulering, bærekraft og gjenbruk er ikke noe nytt for Eplehuset. Butikkene har brukt papirposer fremfor plast i flere år allerede. I ettertid har tjenesten Bytt til nytt kommet til. Den gir kunder mulighet til å bytte inn sin gamle telefon, nettbrett eller Mac for å få avslag på et nytt produkt. I stedet for å kastes, blir de gamle enhetene solgt på nytt i utviklingsland eller gjenvunnet.

Les også:  – Helse Nord må endre kurs

–Vi har i mange år lagt vekt på å spare miljøet for unødvendig bruk av ressurser. Papirposer vil kanskje ikke være avgjørende for klimautfordringene alene, men det er viktig for oss å ta ansvar og bidra der vi kan, poengterer Brevik.

Stort engasjement blant ansatte
Da Eplehuset fylte 15 år i 2017 kom «Miljø» til som en av selskapets kjerneverdier. Sammen med «Kunnskap», «Inspirasjon» og «Begeistring» vil også «Miljø» være med på å prege hvordan virksomheten skal drives.

– Jeg har lenge hatt et ønske om å tydeliggjøre miljøbudskapet i Eplehuset. Med moderniserte kjerneverdier og vår første ambassadør, Kjersti Buaas, var det et fint tidspunkt for å opprette et Miljøråd. Heldigvis var det et stort engasjement for dette innad i selskapet også.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Med det økende miljøfokuset i tankene, har Eplehuset blant annet valgt å gå bort fra tradisjonelle julegaver til de ansatte.

–De siste årene har vi valgt å gi en annerledes julegave til de ansatte. I stedet får de mulighet til å gi penger til en eller flere av organisasjonene vi støtter. Tilbakemeldingene jeg har fått har vært utelukkende positive, så det tyder på at ansatte er fornøyd med ordningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.