Enkelt og lønnsomt å levere båter til gjenvinning

båtvrak

Nå blir det lettere for båteiere å levere fra seg kasserte båter. Med ny forskrift, tilskuddsordning og vrakpant på kasserte fritidsbåter er det mange som ønsker å levere inn kasserte båter til gjenvinning.

Tilskuddsordningen til mottak gjør at båteiere slipper å betale mottakene for selve innleveringen, og båteiere som leverer inn ødelagte fritidsbåter får utbetalt 1000 kr i vrakpant.

For at båteiere skal få god informasjon om hvordan de leverer inn kasserte fritidsbåter, har Miljødirektoratet inngått en avtale med LOOP om å bruke sortere som stedet der en viser oversikt over mottak. Og nå kommer sortere.no med en kartløsning som også andre aktører kan bruke i sine kanaler.

– Vi har nå laget en kartoversikt over mottak for ødelagte fritidsbåter som alle, som ønsker det, kan få på egne sider. På denne måten vil enda flere båteiere som skal kvitte seg med båtvrak nås, noe som vi håper vil bidra til at flere båter leveres inn og at færre båter havner på avveie, sier Sylvelin Aadland, ansvarlig for sortere.no.

Kommuner, interkommunale avfallsselskap og private selskap over hele landet har lagt ut informasjon om sine mottakssteder på sortere.no. Det gjør det lett for båteiere å finne mottaksstedet som er i nærheten av der de bor, uansett hvor stort båt de har.

Tilskuddsordningen for kasserte fritidsbåter bidrar til at kasserte fritidsbåter blir forsvarlig håndtert, stimulerer til økt materialgjenvinning og forebygger at kasserte fritidsbåter ikke kommer på avveie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.