– Energistøtten til frivilligheten bør sette ny standard

Norsk Fjernvarme

Stortingsflertallet instruerer regjeringen til å likestille strøm og fjernvarme i strømstøtteordningen for idrett og frivillige organisasjoner. – Dette bør sette en standard for fremtidige kompensasjonsordninger for høye energikostnader, mener Norsk Fjernvarme.

En samlet kultur og familiekomité på Stortinget ber regjeringen «sikre at tilskuddsordningens retningslinjer inkluderer anlegg som bruker fjernvarme, på lik linje med øvrige tilskudd».

Dermed vil idrettslag og andre organisasjoner i kommuner som omfattes av ordningen også kunne få kompensert fjernvarmeregninger.

Les også:  Nettsvindel øker under julehandelen

– Det er gledelig at idrettspolitikerne på Stortinget retter opp i forskjellsbehandlingen regjeringen la opp til i sitt forslag, hvor bare strømregninger ville bli kompensert, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme.

Han viser til at særlig idretten ville ha kommet skjevt ut, hvis bare strømregningen ville blitt kompensert i et energimarked med generelt høye priser.

Det er i første omgang 250 millioner kroner som er bevilget til ordningen, som gjelder for frivillige organisasjoner i kommuner som hadde en gjennomsnittlig strømpris på over 70 øre per kilowattime i desember. Tilskuddet vil fordeles til disse kommunene, som deretter viderefordeler til lag og foreninger. Det er energikostnader fra desember til mars som omfattes av ordningen. Stortinget åpner også for at ordningen kan utvides ved behov og ber regjeringen i så fall komme tilbake med forslag i revidert nasjonalbudsjett for 2022.

Les også:  Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

– Denne måten å gjøre det på bør sette en standard for eventuelle andre kompensasjonsordninger for høye energikostnader fremover. Det sikrer at staten ikke forskjellsbehandler energibærere i varmemarkedet, sier Tomren-Berg. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.