Endelig sikres eldre bedre pensjoner

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Nå sikres pensjonistene bedre pensjon og mer anstendighet fremover.  Man fjerner underreguleringen av pensjoner på 0,75 % og sikrer pensjonistene kjøpekraftsøkning.

– Endelig får vi gjort noe med den uverdige behandlingen av landets pensjonister. På grunn av pensjonsreformen, som FrP som eneste parti stemte mot, har pensjonistene fått stadig mindre igjen for pengene sine, mens folk flest har fått bedre kjøpekraft, sier Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen. 

– Nå skal ikke pensjonistene lengre stå alene igjen som taperne. Vi stopper underreguleringen på 0,75 % og sikrer pensjonistene kjøpekraftsøkning, legger hun til.

Forlik for pensjonistene
FrP, SV og Pensjonistforbundet tok før jul initiativ til et forlik for å bedre pensjonistenes kår. Der ble det lagt frem en rekke forslag for å bedre pensjonistenes økonomi, blant annet en ny reguleringsmodell.

Les også:  LESERINNLEGG: Trygg skolevei med FrP

– Alderspensjonistene har gjennom flere år tapt kjøpekraft som følge av pensjonsreformen. Etter ti års kamp har endelig FrP vunnet frem for å skrote den urettferdige underreguleringen på 0,75%. Selv om pensjonistene nå sikres en inntektsvekst lik snittet av lønns og prisvekst gjenstår flere kamper for landets pensjoner sier Erlend Wiborg, leder av Arbeids- og sosialkomiteen fra FrP.

– Lever under fattigdomsgrensen
De økonomiske utsiktene tilsier at det i år kunne blitt det svakeste oppgjøret for pensjonister siden reformen ble innført. Det blir det nå ikke. Dagens reguleringsmodell for alderspensjoner fungerer ikke etter intensjonen, og at minstepensjonistene er for lave. FrP har foreslått å øke minstepensjonene for å løfte minstepensjonistene ut av fattigdom.

Les også:  LESERINNLEGG: Pasientene skal ikke lide for å bygge sykehus

– Dessverre får vi ikke flertall for å løfte minstepensjonistene opp til fattigdomsgrensen da et flertall bestående av AP, SP og regjeringspartiene avviser dette forslaget. Det er uforståelig at de synes det er greit at en stor gruppe pensjonister lever under fattigdomsgrensen i verdens rikeste land. Det er imidlertid positivt at vi har sikret flertall for at pensjonistene skal få kompensert for tapt kjøpekraft i 2020, og at et flertall på Stortinget er tydelige på at minstepensjonen må økes, sier Wiborg.

Må stoppe pensjonsranet
Partileder Siv Jensen er glad for at flere partier har funnet sammen om et forlik for pensjonistene, slik som ved barnehageforliket i sin tid, og mener det er på høy tid at pensjonsranet stoppes.

Les også:  LESERINNLEGG: Det siste Norge trenger er en ny EU-debatt

– SV og Frp tok i sin tid initiativ til et stort og bredt barnehageforlik i Stortinget. Da sørget vi for full barnehagedekning med bruk av offentlige, private og ideelle barnehager. Nå har vi igjen fått til et forlik, denne gangen for å bedre situasjonen til landets eldre, slik vi gjorde for våre barn, sier Jensen, og avslutter:

– Landets pensjonister har ingen tid å miste. Vi må stoppe dette pensjonsranet nå. Våre eldre, som har vært med å bygge dette landet, fortjener bedre enn å sitte igjen med stadig mindre å rutte med for hvert år som går.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.