Endelig løsning for ferieavlastning

ks

– Vi er svært fornøyde med at regjeringen nå ser ut til å ha funnet en løsning slik at familier med barn som har store omsorgsbehov igjen kan få en ordning for ferieavlastning, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i KS.

NRK meldte nylig at Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie vil sende et nytt lovforslag på høring og dermed følger opp de uønskede konsekvensene av den såkalte «Avlaster II-dommen» fra 2016. Dommen førte til at barn og familier med avlastningstilbud ikke lenger kunne få avlastning i ferier.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Saken er av stor betydning for KS’ medlemmer og for brukerne av avlastningstjenestene. Vi har opplevd stor forståelse fra statsrådene for våre synspunkter i denne saken, sier Helgesen. Det er derfor gledelig at det nå ser ut til at vi kan finne en god løsning gjennom nødvendige lov- og forskriftsendringer og dermed kan gi familiene den hjelp de trenger allerede denne sommerferien.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

KS vil avgi høringsuttalelse i saken så snart det konkrete forslaget foreligger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.