En julegave med mening til organisasjoner i Nordland

pynt lys dekor

Nordland fylkeskommune bevilger 25 000 kroner til fire organisasjoner som jobber med å gi trygghet til de som behøver det mest.

– Sett av fem minutter til å gi trygghet og tilhørighet til noen som trenger det. Det det er den største julegaven man kan få, sier fylkesråd Christian Torset. Han bevilger 25 000 kroner til fire organisasjoner som jobber med å gi trygghet til de som behøver det mest.

De fire som hver får 25 000 er: Ovenpå i Bodø som driver kafé/aktivitetshus for mennesker som er i ettervern, Kirkens Bymisjon på Mo, Exit, ettervern i Narvik og Narvik Frivillighetssentral.

– Jeg har besøkt disse stedene, eller fått kjennskap til dem via andre, og blitt imponert over arbeidet de gjør. Det er så mange blant oss som strever med å høre til, har helsemessige utfordringer, eller andre problemer som gjør at livet ikke er problemfritt. For dem kan steder som disse være det som gjør at tilværelsen henger sammen. Spesielt nå i juletid er det mange som kjenner på at de siste, famlende kontaktpunktene med samfunnet glipper, slik at tilhørigheten forsvinner, sier  Christian Torset, som er fylkesråd for kultur, klima og miljø i Nordland. Han understreker at det er veldig mange andre som gjør et godt arbeid, og som kunne fortjent støtte, men at i år falt valget på disse.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Utenforskap er ikke bare en personlig tragedie i sakte film, det er også et folkehelseproblem, og i siste instans et problem for oss alle. Ingen av oss er helt og fullt en del av samfunnet før vi alle er det. I et samfunn må vi finne hverandre sammen.

– Jeg vil derfor oppfordre alle om å sette av fem minutter til å gi folk en gave i form av oppmerksomhet. Det kan handle om et smil, en hilsen på gata, en anerkjennelse av at man er sett. Vi kan alle sammen vise at vi ser, vi lytter, og vi bryr oss, og det kan gjøre hele forskjellen. Den største julegaven er tilhørighet, og den koster bare noen minutter. Gå på besøk. Ta en telefon, eller send en melding og vis at du er der. Inviter folk med på noe, enten det er pepperkakebaking eller å gå en tur. Selv om de har sagt nei før, kan du likevel ta kontakt. Utenforskap og depresjon gir en opplevelse av å ikke fortjene å ha det bra, og da trenges det kanskje flere invitasjoner, avslutter  Christian Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.