En halv milliard skjemaer og meldinger via Altinn

abonner

Da ansvaret for Altinn ble overført til det nye Digitaliseringsdirektoratet ved nyttår, hadde over en halv milliard skjemaer og meldinger passert plattformen siden oppstarten for 16 år siden.

Over 200 millioner elektroniske skjemaer er blitt sendt inn via Altinn, mens 300 millioner meldinger er sendt til brukernes innboks i løpet av årene som er gått siden Altinn ble åpnet av daværende næringsminister Ansgar Gabrielsen og finansminister Per-Kristian Foss i desember 2003. Bare i 2019 passerte 75 millioner skjemaer og meldinger via Altinn.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Styrker digitaliseringsarbeidet
– Dette er formidable tall som betyr en enklere hverdag og store innsparinger, både for brukerne og for det offentlige. At Altinn nå er en del av Digitaliseringsdirektoratet innebærer at vi får enda større kraft inn i arbeidet med å lage sammenhengende digitale offentlige tjenester på tvers av sektorer og forvaltningsnivåer, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup.

– 2019 var det første året flere enn 4 millioner unike brukere var innlogget i Altinn én eller flere ganger. Og for første gang sendte kommuner, etater og andre offentlige virksomheter over 50 millioner brev og meldinger til brukerne gjennom Altinn. Likevel er det ingen grunn til å hvile på laurbærene, påpeker direktøren for Digitaliseringsdirektoratet, Steffen Sutorius.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Øker farten
– Regjeringen har satt seg ambisiøse mål i digitaliseringsstrategien. De fantastiske transaksjonstallene fra Altinn og andre felleskomponenter er til stor inspirasjon når vi nå skal øke farten i å gjøre hverdagen enda enklere for innbyggere og næringsliv, sier Sutorius.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.