Emil Hansson ny europamester i Timbersports

Timbersports

Siste helg reiste de nordiske Timbersports-atletene til Scherrhein, Frankrike, for internasjonale konkurranser. De to svenske PRO-atletene, Emil Hansson og Ferry Svan, møtte Europas elite i konkurransen European Trophy – hvor Hansson gjorde en utrolig prestasjon og bragte gullmedaljen hjem til Sverige.

Den profesjonelle Timbersports-karrieren til 21-årige Emil Hansson gjør imponerende fremskritt. Hansson konkurransedebuterte i European Trophy i fjor – og endte på 13. plass. Ett år senere er Emil Hansson europamester og en av de yngste vinnerne noensinne i Trophy-formatet, etter en imponerende prestasjon i European Trophy 2022.

– Jeg har ikke helt skjønt at jeg vant enda, men jeg er selvfølgelig veldig glad. Tidsprøven var ikke super, men jeg fant heldigvis formen seinere. Jeg har trent mye det siste året, og det er flott å se at det gir resultater, sier Emil Hansson.

Veien til gullmedaljen har vært målrettet. Konkurranseformatet tester atletenes styrke og utholdenhet siden de må fullføre fire øvelser i ett heat. Blant konkurrentene var de erfarne atleten Michael Dubicki fra Polen og belgiske Koen Martens i tillegg til landsmannen Ferry Svan.

Mesterskapet bød på mange tøffe heat – ikke minst i kvartfinalen hvor Hansson og Svan møttes. Et svært jevnt heat endte med seier til Hansson, som også overbeviste i semifinalen mot franske Pierre Puybaret før møtet med belgiske Koen Martens i siste runde. Det var en spennende finale som endte med at Emil Hansson gikk av med seieren for aller første gang.

– Det tøffeste heatet var definitivt mot Ferry. Det var et jevnt løp, og vi hadde begge dagens beste tider. Finalen var også veldig spennende, men jeg fokuserte kun på å få jobben gjort, sier Hansson.

Ferry Svans reise i konkurransen endte i kvartfinalen mot Emil Hansson, og Svan avsluttet på femteplass – til tross for konkurransens beste tid (1:10,89) i 16. runde mot Danny Martin fra Tyskland. Det betyr at Svan og Hansson representerer Sverige og Norden i World Trophy 2023 – akkurat som i World Trophy 2022.

Helgas Rookie-konkurranse
Samme dag som European Trophy konkurrerte tolv av Europas beste Rookie-atletene i French Rookie Championship. Norden ble representert av svenske Edvin Karlsson og danske Bo Andersen. Edvin Karlsson imponerte i øvelsene Standing Block Chop, Single Buck og Underhand Chop, men kuttet linjen i Stock Saw og ble derfor diskvalifisert i den øvelsen. Karlsson endte likevel på fjerdeplass. Danske Bo Andersen debuterte internasjonalt, og avsluttet som nummer åtte av tolv konkurrenter.

– Det var gøy å delta i et internasjonalt konkurransemiljø – det er god atmosfære blant atletene og det er morsomt å konkurrere. Atletene har høyt nivå, og jeg er ganske fornøyd med egen prestasjon. Jeg er spesielt fornøyd med økseøvelsen, sier Bo Andersen.

Nå venter det flere konkurranser for de nordiske Timbersports-atletene. 16.–17. juli arrangeres den andre konkurransen av Nordic Cup i Hamar. 6.–7. august arrangeres den tredje og siste konkurransen av Nordic Cup i Orsa, Sverige. Sommeren avsluttes med nordisk mesterskap 27.–28. august i Stenkullen, Gøteborg. Det nordiske mesterskapet avgjør hvilke atleter som skal representere sitt land i World Championship i oktober.