El Prix: Ny rekkevidderekord i vinter-elbiltesten

naf

Det ble satt rekord i hvor langt en elbil kjører om vinteren i NAF og Motors store rekkeviddetest onsdag. Tesla Model S kjørte 530 kilometer i kaldt vintervær.

– Det er gøy med rekord, men vi fikk også rekorder i tap av rekkevidde i dag, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I fjor vinter kjørte Tesla Model 3 LR Dual Motor 521 kilometer i verdens største elbiltest. I dag ble den rekorden slått av en annen Tesla, nemlig Model S Standard, med 530 kilometer på telleren etter at bilen var kjørt helt tom for strøm. I fjor lå temperaturen mellom 0 og minus ti grader, mens det i år var litt kaldere med temperaturer mellom 0 og 19 minusgrader.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

– Dette er imponerende og tapet av rekkevidde er på pene 16,4 prosent sett opp mot den offisielle rekkevidden, sier Sødal.

Selv om Tesla S kjørte lengst, var det ikke den som kom nærmest den oppgitte rekkevidden (WLTP). Det var en langt rimeligere bil som gjorde det, nemlig Maxus Euniq6. Den kjørte 10,45 prosent kortere enn det det står i salgsmateriellet.

– I vår test er dette vinneren. Vi er opptatt av bilene som har de beste resultatene sett opp mot det som er den offisielle rekkevidden, sier Nils Sødal.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Dette er den fjerde vintertesten NAF og Motor kjører. Historikken viser et avvik fra den offisielle rekkevidden mellom fire og 32 prosent. I årets test var det fire biler som gjorde det dårligere enn det som til nå har vært det største avviket i rekkevidde. Mercedes EQE 300, Skoda Enyaq Coupe RS, Toyota bZ4x 2WD og Hongqi e-HS9 hadde mer enn 32 prosent kortere rekkevidde i dagens rekkeviddetest. 

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

– Det er stor variasjon i hvor stort tap av rekkevidde det er fra bilmodell til bilmodell. I dag hadde vi ordentlig kulde på deler av testruta, men stort sett kjørte de fleste bilene i normale vintertemperaturer, sier NAF-rådgiveren. – Vi ønsker oss en offisiell test av rekkevidden på elbiler vinterstid. Håpet er at dette kommer på plass på europeisk vinter-WLTP, sier Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.