Eksklusiv cognac fra Braastad: Kun 1919 flasker

destilleri

Sverre Braastad overtok cognachuset Tiffon i 1919. I år, 100 år etter, feirer Braastad begivenheten ved å lansere en eksklusiv Cognac, Braastad 1919 Limited Edition. Hver flaske inneholder edle dråper av cognac som er 50-100 år gamle.

– Vi er veldig stolte av å kunne lansere en slik cognac. Dette er et resultat av generasjoner med cognacproduksjon som strekker seg over seks generasjoner, forteller barnebarnet Patrick Braastad, og legger til at et jubileum må feires med en eksklusiv jubileumscoganc.

Historien til Braastad-familien strekker seg over århundrer, men historien om Braastad Cognac startet i 1875 da en ung mann grunnla sitt helt eget House of Cognac ved bredden av elven Charente. Fem generasjoner senere lages fortsatt cognac i verdensklasse med samme finesse og håndverk som grunnleggeren gjorde for over 140 år siden.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Sverre Braastad ble født i Gjøvik i 1879. Etter å ha studert i  Tyskland og England reiste han til Cognac, Frankrike i desember 1899 for å følge sin lidenskap for Cognac. Han begynte å jobbe, sammen med sin onkel Halfdan Braastad, på Bisquit House of Cognac. Med erfaringer innen handel og   et godt øre for språk, begynte han å jobbe i Bisquit House of Cognacs salgsavdeling, med ansvar for eksport til Nord-  Amerika, England, Tyskland og de skandinaviske landene.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

 Lidenskapen for cognac var ikke det eneste som opptok Sverre. Edith Rousseau, arvingen til House of Cognac, Cognac Tiffon, fanget Sverres oppmerksomhet, og de to ble raskt et par. De giftet seg i 1913, og sammen utvikle de Cognac Tiffon til et av de ledende cognac-husene i Cognac. I 1919 tok Rousseau og Braastad offisielt over ansvaret for selskapet.

 – 1919 Limited Edition er en hyllest til det arbeidet mine besteforeldre har gjort opp igjennom tiden, og en markering   av overtagelsen av TIFFON i 1919, forteller Masterblender og barnebarn Richard Braastad.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Sverre Braastad døde to måneder etter hans 100-årsdag, i 1979. Med et helt liv viet til kjærligheten for cognac og familie, har Sverre Braastad og hans familie hatt dyp innflytelse på verdens cognac-industri.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.