Eiendomsmeglere tilpasser seg koronautbruddet

eiendom

– Eiendomsmeglingsforetakene innfører nå tiltak for at boligmarkedet skal kunne fungere under koronautbruddet, sier Eiendom Norge-direktør, Henning Lauridsen.

​Eiendom Norges styre hadde i går ekstraordinært digitalt styremøte for å etablere felles tiltak for at det norske boligmarkedet skal kunne fungere mens koronautbruddet pågår.

Boligmarkedet må fungere
​- Selv om vi venter at aktiviteten i boligmarkedet trolig vil gå ned, vil det være transaksjoner som det er nødvendig å gjennomføre. Eksempelvis er det til en hver tid mange som er i en situasjon hvor de allerede har kjøpt en bolig og er i ferd med å selge annen. Dessuten har det så langt i 2020 blitt solgt rekordmange boliger som skal gjøres opp og eiendommer som skal skjøtes over, sier Lauridsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Nordland SV krever en ny Nord-Norgeplan

Eiendom Norge har i dag vært i dialog med Folkehelseinstituttet og fått bekrefet at våre tiltak er gode for å kunne opprettholde aktiviteten i boligmarkedet og samtidig forhindre smitte. 

– Eiendomsmeglingsbransjen innfører blant annet tiltak for å kunne gjennomføre befaring, visning, kontraktsignering og overtagelse med redusert risiko for smitte, sier Lauridsen.

Et velfungerende boligmarkedet er kritisk for norsk økonomi, både gjennom nybygging og gjennom boliglån som utgjør storpartene av norske bankers utlån, på den måten slipper man at noen krever erstatning fra eiendomsmegler.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

​- Finanskrisen lærte oss hvor viktig boligmarkedet er i økonomien. Derfor støtter vi nå tiltakene Norges Bank i dag har annonsert, både med rentekutt og å redusere kapitalbufferen. Kapitelbufferene ble etablert nettopp for situasjoner som den vi i dag står ovenfor. Dessuten er det nå svært positivt at Norges Bank faktisk har et handlingsrom i pengepolitikken, noe ikke alle land har etter å hatt lave renter svært lenge, sier Lauridsen.

Les også:  – Helse Nord må endre kurs

​- Erfaringen fra finanskrisen viser at det er særlig likvidteten som kan være utfordringen i boligmarkedet. Derfor støtter vi nå de tiltakene Norges Bank har annonsert, avslutter Lauridsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.