Easybank leverer sitt beste kvartal hittil

easybank

Banken leverte et overskudd før skatt på 17,3 millioner i 2. kvartal 2018, en økning på 14,7 millioner fra samme kvartal i fjor. Bankens fokus på avkastning på egenkapitalen gir gode resultater for aksjonærene.

– Easybank leverer stadig bedre bunnlinje og oppnår en annualisert egenkapitalavkastning på over 12% hittil i år, sier administrerende direktør Oddbjørn Berentsen.

– Banken viser god vekst i kvartalet for usikrede lån med 226 millioner etter porteføljesalg. Økningen i netto renteinntekter er på 7 millioner sammenlignet med forrige kvartal, og opp 26,5 millioner fra samme kvartal i fjor. Banken er en av bransjens mest kostnadseffektive og dette gir gode resultater, sier Berentsen.

Høydepunkter 2. kvartal

– Resultat før skatt 17,3 millioner (12,8 millioner etter skatt)

– Annualisert egenkapitalavkastning på 11,4%

– Netto renteinntekter 54,3 millioner

– Totale brutto utlån 2,2 milliarder

– Fortsatt god lønnsomhet i SMB og bolig

Fokus fremover
– Vårt fokus så langt har vært å bygge en lønnsom bank som forespeilet våre aksjonærer, og levere god resultatutvikling kvartal for kvartal. Easybank har god lønnsomhet, og et meget godt fundament for å vurdere potensielle nye partnerskap for å ta banken over i en ny fase, sier Berentsen.

Med en egenkapital på NOK 457 millioner og NOK 2,2 milliarder i utlån er banken verdsatt til ca. 500 millioner på NOTC (Ticker: EASY).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.