Dyttehjelp tilbake i jobb på Valnesfjord

Valnesfjord Helsesportssenter

Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS) tilbyr habilitering, rehabilitering og arbeidsrettet rehabilitering på spesialisthelsetjenestenivå. Spesialistene gir mange i Salten et puff på veien tilbake i arbeidslivet.

– Den som får en kronisk sykdom, blir ofte stående veldig alene. Etter en stund kan man leve bedre med sykdommen – men ofte er det vanskelig å komme seg ut i arbeidslivet igjen, sier Bente Gunvaldsen Loraas på Valnesfjord Helsesportssenter.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Bente er er fysioterapeut og fagkonsulent for arbeid og helse på VHSS. Hun jobber med det som heter «arbeidsrettet rehabilitering», og har gode nyheter for mange som i dag sliter med å komme seg helt eller delvis tilbake til arbeidslivet på grunn av den kroniske sykdommen som har rammet dem.

– De siste 10 årene har vi hjulpet svært mange med den drahjelpen de aller fleste trenger for å komme seg tilbake i jobb, sier Bente Gunvaldsen Loraas.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Valnesfjord Helsesportssenter samarbeider med Helse Nord og NAV for å få folk i Salten tilbake i arbeidslivet.

– Vi må se hele mennesket. Derfor er det utrolig positivt at 2 departementer nå har satt ned en felles arbeidsgruppe som ser på muligheter for å endre regelverket, slik at vi skal ha større fokus på å få folk ut av den mangelen på arbeide som vi vet er skadelig, og over i et helsefremmende arbeidsforhold, sier Bente.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.