Donald Duck & Co er Norges mest leste ukeblad!

egmont

Med hele 291 000 lesere er Donald-bladet Norges nest mest leste ukeblad, uavhengig av sjanger!

Donald Duck & Co ble lest av hele 291 000 i første halvår av 2020, ifølge Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Kun slått av Illustrert Vitenskap som kommer ut månedlig.

– Det er så bra å se at stadig nye generasjoner oppdager og nyter Donald-bladet! Godt språk, gode tegninger, sterke arketyper og underholdende historier er og blir nøkkelen til leseglede! Sier en fornøyd Donald-redaktør, Marius Molaug.

I den siste utgaven av Donald-bladet besøker endene Alta, og i den anledning kom historie også ut på alle de tre samiske språkene.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Egmont, den største utgiveren av tegneserieblader, bøker og album i Norge, satser på Donald Duck. I 2020 utkommer historier med den populære matroskledde anda ikke bare i det 72 år gamle ukebladet, men også i en rekke pocketbøker, krim-hefter, samlebøker og julehefter. 

–  Det er ingen tvil om at tegneserier fremdeles fenger nordmenn. I begynnelsen var det kun ett ukentlig Donald Duck-blad for hele familien, men nå utgir vi Donald- historier tilpasset flere aldersgrupper i mange forskjellige formater. Både til eldre og nostalgiske samlere og til de aller yngste som nettopp har oppdaget det fantastiske Andeby-universet, sier direktør Kjell Frostrud Johnsen i Egmont Kids Media.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Med tiden har tegneseriesalget flyttet seg fra å kun foregå i dagligvarebutikker og kiosker til også andre kanaler som bokhandel, internett og spesialforretninger. Som et godt eksempel på denne endringen lå Malins Falchs prisvinnende tegneseriebok Nordlys på førsteplass av den generelle bestselgerlisten for bøker i store deler av våren 2020. 

Lesertallene fra MBL viser også at tegneseriebladet Billy øker i antall lesere og har nå hele 112 000 lesere. Bladet feirer 50 år som underholdningsblad til neste år, og selve Billy-tegneserien feirer 70 år i 2020. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Enkelte tegneserier som Billy og Tex Willer har en god tradisjon og svært lojale lesere som har vært med siden sytti- og åttitallet, men vi ser også at vi rekrutterer inn nye generasjoner med lesere til bokserier som Nordlys, Ragnarok og Dunce. Vi har en svært sterk utgivelseshøst i år og vi gleder oss ekstra mye til Frode Øverlis nye bokprosjekt «Frida – Og jakten på nesehårene», som er en unik miks av barnebok, tegneserie og ellevill Øverli-humor avslutter Frostrud Johnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.