Disse leder Spellemann 2022

nrk

Yosef Woldemariam og Selma Ibrahim har fått det ærefylte oppdraget å lede jubileumssendingen av Spellemann lørdag 15. april.

I år er det 50 år siden de første Spellemannprisene ble delt ut, år 1973. Yosef Woldemariam og Selma Ibrahim leder årets sending fra H3 Arena i Oslo.

Woldemariam har selv vunnet seks Spellemannpriser sammen med Madcon-kollegaen Tshawe Baqwa. Blant annet for «Årets hiphop» 2004 og 2007. Nå gleder han seg til å hylle kollegaer.

–  Jeg har jo tilegnet livet mitt til musikken, så det føltes nesten obligatorisk å si «ja» når de spurte om jeg ville være med å lede jubileumssendingen til Spellemann. Det er fort gjort å glemme, men dette er det største vi har for musikalsk anerkjennelse i Norge, dette er «Grammys», sier Wolde-Mariam.

Han er også glad for å ha Selma med på laget.

–  Selma er perfekt! Hun er ryddig, stødig og strukturert, og jeg er ikke det. Hun er også morsom og fin å jobbe med, så dette blir gøy, sier han avslutningsvis.

Selma Ibrahim er en erfaren NRK-programleder som blant annet har vært programleder for MGPjr2020 og NRK Supernytt. Nå er hun aktuell som medprogramleder i «Alle mot 1», som går på lørdagskvelder på NRK1. 

–  Jeg gleder meg masse til å hedre musikknorge 15. april! Samtidig er det ekstra stort å feire et 50-årsjubileum. Yosef er dødskul og sammen vet jeg at vi kommer til å lage en skikkelig fin sending, sier Ibrahim.

Oslo Company produserer årets sending.

– Vi er utrolig glade for at Selma og Yosef sa ja til å lede Spellemann! Vi merker allerede på prøvene at de vil gi masse god energi til showet, sier produsent Paal Ritter Schjerven i Oslo Company.

Om årets TV-sending sier han slik:

– Vi skal lage en underholdende, morsom og høyverdig sending med meget sterke musikalske innslag. Både for å feire 50 gode musikkår, men aller mest for å feire den fantastiske norske musikken, som vi alle har glede av hver eneste dag – og som vi skal ha glede av i over 50 år til.

Fredag 14. april feirer NRK norsk musikkliv ved å spille utelukkende norsk og/eller samisk musikk på alle NRKs kanaler for musikk.   

NRK P1, NRK P1+, NRK P2, NRK P3, NRK mP3, NRK P13, NRK Jazz, NRK Klassisk og NRK Folkemusikk spiller pur norsk fra morgen til kveld. På NRK Sápmi blir det utelukkende samisk musikk gjennom hele dagen. 

Se den direktesendte prisutdelingen på NRK1 lørdag 15. april kl. 21:40. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.