Disse julegavene bør du forsikre

jul

De fleste gavene du får til jul er dekket gjennom reise- og innboforsikringen din. Er du derimot så heldig å få en gave med verdi over 25 000 kroner, kan du trenge en egen forsikring.

– Du bør vurdere en ekstra verdiforsikring på gaver som smykker, klokker, og kameraer. Dette er ofte så dyre objekter at de ikke dekkes av reise- eller innboforsikringen, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Les også:  Salget av lavprisprodukter øker kraftig

– Det er lurt å gå gjennom forsikringene på nytt etter å ha fått dyre gaver. Både reise- og innboforsikringer har som regel begrensninger i beløp, som ofte ikke vil være tilstrekkelig til å dekke tapet av en gjenstand verdt over 25-30 000 kroner, sier Annika Persson.

Et smykke til 25 000 kroner har en årlig forsikringspremie nær 500 kroner og et kamera til tilsvarende verdi ha en forsikringspremie på cirka 600 kroner. Som regel må man allerede ha andre forsikringer i et forsikringsselskap for å kjøpe en verdiforsikring. Egenandelen ligger på rundt 10 prosent av verdien av gjenstanden som skal forsikres.

Les også:  1 av 5 har kjørt bil uten å vite om de var edru

Når det gjelder rimeligere gjenstander, mener Persson at mange forsikrer disse unødvendig, og at disse pengene ofte kunne vært spart.

– Av og til kan det være smartere å sette penger på en bufferkonto, enn å forsikre ting som du har råd til å reparere eller kjøpe på nytt dersom det skulle skje noe med dem, sier Persson. Hun minner om at Forbrukerkjøpsloven dekker feil og mangler på ting vi kjøper.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.