Disse 17. mai-uhellene dekkes ikke av forsikringen

codan forsikring

Snart skal det feires nasjonaldag i Norge og man tar på seg finstasen, mange tar også på seg kostbare bunader, men det kan bli en dyr affære uten forsikring.

Ketchup på bunaden eller søl i sofaen? 17. mai-uhellene kan bli dyre uten riktig forsikring. Vet du hvilke 17. mai-uhell forsikringen din dekker?

– Hvert år får vi inn saker etter 17. mai, som dreier seg om enkle uhell. Det kan være alt fra bunader som er blitt tilgriset, tapte gjenstander, barnesøl i sofaen, til skader på møbler og ting etter 17. mai-selskaper. Vær føre var og sjekk hva forsikringen dekker før nasjonaldagen, sier Annika Persson i Codan Forsikring.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Kan bli dyrt uten bunadsforsikring
Hos de fleste forsikringsselskaper må du tegne tilleggsforsikring for bunad og bunadssølv.

– En bunad sydd i Norge kan koste opp mot 100 000 kroner, i tillegg kommer bunadssølvet. For å sikre deg mot skade på bunaden, samt tyveri og tap ved for eksempel reise, kan man kjøpe en egen bunadsforsikring, sier Persson. Prisen på forsikringen avgjøres av bunadens og sølvets verdi, som fremgår av takst eller kvittering.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

Reiseforsikring for 17. mai-toget
Skadeavdelingen i Codan melder at tapte gjenstander, som briller, lommebøker og likende, er det de oftest får inn saker på etter 17. mai. I mange tilfelles dekker dette av reiseforsikringen.

– Det kan være lurt å ta en gjennomgang på hva reiseforsikringen dekker. I store folkemengder vet vi at det både er lett å miste ting og at ting også blir frastjålet, sier Persson.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

Uflaksdekning hjemme
Nasjonaldagen er også en risikodag for innboskader med mange 17. mai-selskaper. Når det gjelder skader på møbler og ting i hjemmet tilbyr flere forsikringsselskaper en innboforsikring med uflaksdekning.

– Hvis barna søler is og jordbær i sofaen, eller velter ting som går stykker, kan dette dekkes hvis du har en utvidet innboforsikring, sier Persson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.