Dette ønsker nordmenn seg mer av på soverommet

sex

I en ny, landsdekkende og representativ undersøkelse, gjennomført av YouGov, har Kondomeriet kartlagt nordmenns sexvaner – og blant annet avdekket hva det norske folket ønsker seg mer av under dyna!

I undersøkelsen kommer det frem at 44 % av de som har hatt sex, har snakket dirty med en partner under samleiet. I tillegg avslører undersøkelsen hvor mange som faktisk ønsker seg litt frekkere sengeprat fra partneren under sex… 

– Språket vi bruker i senga kan være et skikkelig tenningsmiddel, og dirty talk kan bidra til å forsterke hele sexopplevelsen. 

Det sier sexolog i Kondomeriet, Ingrid Bakker. 

– Dirty talk behøver ikke å bestå av frekke ord eller vulgære fraser. Det kan rett og slett være helt enkle ord, kommandoer og tilbakemeldinger som gis til partner på en sensuell og leken måte, fortsetter hun.

Les også:  Snøfreser får naboer til å klikke

Ifølge undersøkelsen ønsker nærmere 4 av 10 av de som har hatt sex, at partner snakker dirty til en under sex! Det gjelder flere menn enn kvinner, og flere yngre enn eldre. 42 % av menn ønsker dette, mot 31 % kvinner. I aldersgruppen 18-29 ønsker hele 51 % at partner snakker dirty under sex, mens det samme gjelder for kun 22 % av de over 60 år. 

– Dirty talk under sengekosen kan faktisk gi et bedre sexliv, fordi det fungerer som en sexy og effektiv måte å kommunisere med partneren på, om hva man ønsker i senga, hva man tenner på, og man kan få bekreftelser underveis på at det man gjør fungerer. 

Les også:  Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

Om du har lyst til å prøve dirty talk med en partner, men er usikker på hvordan du skal gå frem, har sexologen noen tips på lur. 

Dirty talk for nybegynnere:

  • Det kan føles kleint å være den som plutselig begynner å snakke dirty under sex, så snakk gjerne sammen på forhånd og hør om det er noe partneren din har lyst til å prøve ut sammen.
  • Når du skal snakke dirty, gjelder det å være i øyeblikket og å fortelle hvordan noe føles, eller hva du liker å gjøre med partneren din. Vær gjerne detaljert. Si for eksempel “Det er så deilig når du…”, “jeg liker så godt å…”, “jeg blir så tent når du…” osv. Du kan også be om tillatelse, eller stille småfrekke spørsmål, som for eksempel: «Liker du når jeg…?»
  • Prøv deg frem og finn ut hvilke ord og fraser som fungerer for deg og partneren.
  • Det handler ikke bare om hva du sier, men hvordan du sier det. Bruk også kroppsspråket, toneleiet og stemmen.
  • Lek og utforsk sammen, og ikke ta for høytidelig. Sex skal være gøy, og husk at øvelse gjør mester, også når det kommer til dirty talk!
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.