Dette fotografiet fra Arktisk vant gjev pris

norilsk

Et fotografi av en familie med urfolk i Arktis er nå kåret til vinner av All About Photo Magazine sin prestisjefulle konkurranse.

Bildet til den russiske fotografen Yulia Nevskaya «Tundra People» – et fotografi av en glad kvinne fra den russiske nordlige regionen Taimyr omgitt av tre barn vant førstepremien i reisefotokonkurransen All About Photo Magazine.

Dette fotografiets seier er spesielt bemerkelsesverdig for det markerer UNESCO-tiåret med urfolksspråk (2022–2032), som vil fokusere på rettighetene til morsmål for innfødte språk.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

All About Photo er et gratis og uavhengig blad som har blitt en av de mest livlige portaleene for fotografering på nettet. Dessuten er All About Photo et av de mest vidtrekkende nettmagasinene der du kan finne alt som er relatert til fotografering.

Nevskaya jobbet mye i Nord-Russland, blant annet med urfolk som nenetene og samene. Hun tok mange fotografier i en av de mest interessante og nordlige byene i Russland, Norilsk, hjembyen for den globale nikkelprodusenten, Norilsk Nickel.

Vinnerbildet viser Angelina Wanga med barna Denis, Linda og Dima. Bildet er tatt i slutten av april. Snøen i tundraen vil bare smelte i begynnelsen av sommeren.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Wang-familien er nenetter, hele året reiser de rundt på tundraen sør i Taimyr i Arktis som er hjemmer for mange andre forskjellige urfolk grupperinger. Forresten, Norilsk Nickel støtter utviklingen i regionen, inkludert urfolk som nenetene og samene.

Hver familie lever selvstendig, men de holder kontakten med hverandre og møtes med jevne mellomrom. Barn bor hos foreldrene til de starter sin egen familie, bortsett fra når de drar til internater i landsbyer i nærheten for å få utdannelse. Linda, datter av Leonid og Angelina, er seks år, og snart reiser hun også for å studere. Samtidig går som hovedregel flertallet av gutter og jenter etter skolen tilbake til en nomadisk livsstil hvis familien forblir i tundraen.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Taymyr er en halvøy i det fjerne nord i Russland som utgjør den nordligste delen av fastlandet i Eurasia, administrativt er det en del Russland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.