Det skal bli deilig å være norsk i Danmark igjen!

københavn

Utenriksdepartementet (UD) har kommet med en gladmelding til feriesultne nordmenn! Det åpnes opp for reiser til Danmark fra og med 15. juni. Reiseforsikringen vil da gjelde som normalt.

– Vi har hele tiden sagt at vi lener oss på UDs reiseråd. Så når de nå åpner for ferieturer til Danmark fra og med 15. juni vil reiseforsikringen selvfølgelig gjelde som normalt der, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Mange nordmenn har på grunn av reiserestriksjonene vært innstilt på norgesferie i år. Men fordi Europeiske Reiseforsikrings vilkår har tillatt at kundene avventet til nærmere avreise, er det mange som nå kan få benyttet seg av sommerhuset eller hotelloppholdet i Danmark likevel.

– Dette var jo en ordentlig gladnyhet for feriesultne nordmenn! Mange har et veldig nært forhold til vårt naboland i sør, så dette vil nok bli tatt godt imot. Men det er viktig å sette seg inn i Danmarks egne restriksjoner, blant annet for København, sier han.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

Selv om det nå blir mulig å feriere i Danmark i sommerferien, finnes det fortsatt muligheter for de som ønsker å holde seg hjemme.

– Vi dekker avbestillinger av reiser, som er kjøpt og betalt før 14. mars, til hele verden så lenge reiserådet står. I tillegg gir vi kundene våre syv ekstra dager å tenke på i etterkant. Så selv om UDs råd for Danmark oppheves den 15. juni, kan kundene få dekket avbestillinger også hit innen 22. juni, sier Handeland.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Europeiske Reiseforsikring mottar fortsatt mange hundre henvendelser hver eneste dag. Det er stort sett sommerferien kundene har spørsmål om. 

– De aller fleste har jo et håp om å få reist på ferien de hadde planlagt og sett frem til, så vi tipper mange nå vil ta turen over til Danmark. Da er det greit å vite at man er dekket av forsikringen dersom noe uforutsett skulle skje, sier han.

Det er kun Danmark det åpnes for fra og med 15. juni, og dette vil med det være det eneste landet, i tillegg til Norge, der reiseforsikringen gjelder etter denne datoen. Dette er det flere grunner til.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– Det er UD som har forutsetninger for å si noe om hvor det er trygt for nordmenn å oppholde seg. Sikkerheten til våre kunder er det desidert viktigste for oss, så derfor er ikke det noe vi overprøver. Det er derfor vi dekker avbestillinger til land eller områder som berøres av reiserådene, sier Handeland.

– Vi har et omfattende, verdensomspennende nettverk av samarbeidspartnere som nå ser situasjonen på nært hold. Det meldes om sprengt kapasitet på sykehus og at landenes egne borgere prioriteres fremfor turister. I tillegg risikerer man stengte landegrenser og kansellerte hjemreiser. Det ønsker vi ikke at våre kunder skal oppleve, sier Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.