Den nye krimserien «Livstid» på NRK vil fornye sjangeren

nrk

Serien vil handle om politietterforsker Victoria Woll og hennes lille etterforskningsgruppe andre kollegaer ertende kaller for B-laget. Vi møter Woll først som en kvinne i sekstiårene mens hun soner en lang fengselsstraff.

Foruten å løse en unik krimfortelling vil hver episode avdekke en puslespillbit om Victorias fortid, som vi som seere får se som tilbakeblikk. Og puslespillet legges i den rekkefølgen seeren ønsker.

– Vi synes det er et spennende grep at historien fortelles i både nåtid og framtid, og her ligger det an til både feelgood og spenning, sier Marianne Furevold-Boland som er executive produsent i NRK.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Hva er happy noir?
Serieskaper er Gjermund S. Eriksen som har vunnet Emmy-pris for «Mammon».

– Nordisk krim er ikke kjent for sitt humør. Livstid dyrker det faktum at politiet ikke hele tiden arbeider i konstant dyster tone, sier Eriksen.

– Krimfortellingene har spenning og action, men det er også plass til mye varme og humør. Derfor sjangernavnet happy noir, forteller han.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Eriksen tror publikum vil ha stor glede at denne serien fornyer og varierer episodene mer enn andre.

Fra «Presten» til krim
Victoria Woll spille av Tone Mostraum som er kjent fra teater og TV. I 2016 og 2018 spilte hun rollen som Kristin Husebye i NRK-serien «Presten».

I andre sentrale roller finner vi blant andre Ingar Helge Gimle og Bjarte Hjelmeland. Hovedrollene er imidlertid de to hovedetterforskerne spilt av Tone Mostraum og Iselin Shumba («Snøfall» og «Kielergata»).

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Presenteres internasjonalt
«Livstid» skal sende på NRK i 2020, og allerede nå er det klart at de andre nordiske allmennkringkasterne ønsker å sende «Livstid».

Serien offentliggjøres internasjonalt under bransjefestivalen «Series Mania» i slutten av mars. Der vil de første opptakene fra serien presenteres for potensielle kjøpere utenfor Norden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.