Demokratene bytter navn til Norgesdemokratene

demokratene

Sentralstyret i Norgesdemokratene (tidligere Demokratene) melder at det nye partinavnet nå er godkjent, og registrert i Partiregisteret. I november ble navnet vedtatt med overveldende flertall ved uravstemning i partiet.

– Fra i dag heter vi Norgesdemokratene offisielt. Dette navnet har vært påtenkt lenge, og det var på høy tid å gjøre skiftet. Tanken var å bytte allerede i 2021, men dette måtte utsettes, da det viste seg at det ikke var tillatt å bytte partinavn i et valgår, sier partileder Geir Ugland Jacobsen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Av teknisker grunner vil logo, mail-adresser og forskjellige domenenavn forandres i løpet av første kvartal.

– Vi er veldig godt fornøyde med det nye partinavnet, som beskriver tydelig hva vi står for. Det hinter også om vårt ideologiske slektskap med partier i Danmark og Sverige, som konsekvent setter sitt folk og land først. I tillegg vil vi endelig slippe assosiasjoner til «Democrats» (Demokratene) i USA, som vi absolutt ikke har noe til felles med, sier Geir Ugland Jacobsen.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Norgesdemokratene stiller lister i alle fylker og i de fleste kommuner, i kommune- og fylkestingsvalget i september i år, og har i tillegg høye ambisjoner om sterk representasjon på Stortinget etter Stortingsvalget i 2025.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.