De færreste velger Syden-varme i påsken

snø

Mens nordmenn flest blir i Norge i påsken, oppgir 150 000 nordmenn at de planlegger å reise til varmere strøk i høytiden. For mange blir det første utenlandsferie på over to år.

Fire prosent, noe som tilsvarer nær 150 000 nordmenn, oppgir at de skal reise til varmere strøk i påsken. Det kommer frem i en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.  

Les også:  3 av 10 har møtt stressede sjåfører under Black Week

– Det er kanskje lenge siden du har vært utenfor Norges landegrenser, da er det smart å forberede seg godt. Sjekk både pass og koronasertifikat og husk at du fortsatt bør regne med noen lokale koronarestriksjoner, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Pandemien har begrenset nordmenns reiseaktivitet betraktelig. Nå opplever forsikringsselskapet en økning i både skadesaker og generelle henvendelser. I årets første måneder har det blant annet vært mange saker hvor kundene har blitt innlagt på sykehus med korona.  

Les også:  Ny bok: Hellstrøms hemmeligheter fra havet

– Mange er fortsatt avventende med å bestille utenlandsreise. Samtidig opplever vi opp mot normal skadeinngang i årets første måneder. Vi forventer at det blir flere skadesaker blant nordmenn på reise utover våren og ikke minst i sommer, sier Nielsen.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.