Coronaviruset: Ekspert hevder opptil 60% av verdens befolkning kan dø

virus

Coronaviruset som har spredd seg fra matmarkedet i byen Wuhan i Kina kan være en stor risiko for både verdens befolknings helse og verdensøkonomien.

Coronaviruset kan spre seg til omtrent to tredjedeler av verdens befolkning hvis den ikke kan kontrolleres, ifølge Hongkongs ledende folkehelseepidemiolog, opplyser Resett.

En av hovedårsakene skal være at coronaviruset kan spres av udiagnoserte mennesker til andre mennesker i flere uker før symptomer på sykdommen oppdages, ifølge enkelte kilder.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Tallene fra ulike kilder spriker både når det gjelder smittefare og dødelighet, et av hovedproblemene synes å være at enkelte myndigheter underrapporterer hvor farlig coronaviruset egentlig kan være, ifølge Nya Tider.

Kinesiske myndigheter har satt i verk en rekke tiltak for å isolere coronaviruset, og det kan føre til leveranseproblemer for markeder rundt hele verden som er avhengige av kinesisk industri som for eksempel bilindustri og elektronikk industri.

Les også:  Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

Verdens helseorganisasjon (WHO) ga tirsdag det nye coronaviruset navnet covid-19.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.