Coronakrisen: Nordmenn økonomisk ubekymret

forbrukslån

En fersk InFact-undersøkelse viser at hele 65 prosent av nordmenn ikke er bekymret for sin økonomiske situasjon i tiden fremover.

– De eldre føler seg ikke foruroliget for sin egen økonomisk situasjon fremover, mens de unge er mer bekymret for fremtiden, sier Propr-sjefen Kjetil Eriksson. 

Den digitale eiendomstjenesten Propr.no har undersøkt om hvor mange nordmenn som bekymrer seg for sin egen økonomiske situasjon i tiden fremover under den pågående Corona-krisen.

Solid eldrebølgen
I aldersgruppen +65 år er det 74 prosent som sier at de ikke er bekymret for sin egen økonomiske situasjon i tiden fremover med Corona-krisen, ifølge en undersøkelse utført av InFact på oppdrag fra den digitale eiendomstjenesten Propr.no.

Les også:  LESERINNLEGG: Det vanskelige dilemmaet om terrorfinansiering

– Mange i den aldersgruppen har nedbetalt lån og oppsparte midler som kommer godt med i usikre tider, sier Eriksson.

Undersøkelsen viser videre at kun en av ti eldre (11,2 prosent) er bekymret for sin økonomiske fremtid under Corona-krisen. Mens mange unge er bekymret.

De unge mest bekymret
Hele tre av ti (30 prosent) i aldersgruppen 18-29 år er bekymret for sin egen økonomiske situasjon i tiden fremover med Corona-krisen, ifølge undersøkelsen.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

– Vi ser i tallene at jo yngre grupper mennesker, jo større frykt for fremtiden, og frykten synker når alderen øker proporsjonalt, sier Eriksson.

Det er også noe større frykt for egen økonomisk fremtid blant kvinner (23,1 prosent), sammenlignet med menn (21,9 prosent), ifølge undersøkelsene.
Når vi ser på tallene for Norge viser de at to av ti (21,9 prosent) er bekymret for sin egen økonomiske situasjon under Corona-krisen, mot 64,9 prosent som ikke er det.

Les også:  Nye kjøkken-trender hos Designa i Bodø

– Tallene er ikke nedslående med tanke på at vi skal tilbake til normalen om periode, og dette lover bra for boligmarkedet fremover, sier Propr-sjefen Kjetil Eriksson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.