Coop selger 4000 tonn klementiner frem til jul

coop frukt grønt

I desember skal hver bodøværing i snitt spise rundt 2,5 kilo klementiner. Atle Alexander Olsen, kategorisjef for frukt og grønt i Coop Norge, forteller at Coop venter å selge hele 4000 tonn klementiner i sine dagligvarekjeder i tiden frem mot jul.

Advents- og juletiden er høysesong for klemtinsalget i norske dagligvarebutikker. Men hvorvidt den oransje frukten heter klemetin eller mandarin, forvirrer mange kunder. Men Atle Alexander Olsen, kategorisjef for frukt og grønt i Coop Norge har en forklaring.

Les også:  – Burde latt Norwegian styrke Widerøe

– Det stemmer ikke, slik enkelte hardnakket hevder, at det ikke finnes mandariner å få kjøpt i Norge. Særlig sommeren er sesong for mandariner, men til jul er det i hovedsak klementiner som selges. Klementiner har som regel ikke steiner og er lettere å skrelle enn mandariner.

Han tror det er mange grunner til at klementiner har etablert seg som en veldig populær frukt.

Les også:  Terningkast 6: Lattergalla på Stormen skuffet ikke

– Det er en frukt som både stor og små liker, og mange butikker har gjort det enkelt å ta med seg en pose klementiner. Medlemsbonusen på 11 prosent i Coops lavprisbutikker Extra og Obs gjør det enda billigere å kjøpe, og i tillegg til at smaken er god er det en veldig sunn frukt. Noen få klementiner om dagen dekker dagsbehovet for C-vitaminer. Så disse kan spises med god samvittighet ut året, sier Olsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.