Coca-Cola med banebrytende satsing på firma-elbil

coca cola

Elbiler utgjør som kjent en betydelig andel av nybilsalget til privatpersoner i Norge, mens bedriftene har hengt noe etter i overgangen fra bensin og diesel. Coca-Cola European Partners Norge har nå meldt at de leaser 100 firma-elbiler med en gang og bytter ut resten av bilparken på 180 firmabiler innen to år.

– Avtalen om leveranse av 280 firma-elbiler til Coca-Cola European Partners Norge er den største firmabilkontrakten i Norge på leasing av elbil i privat sektor. Den er banebrytende også sammenlignet med andre land, sier Michael Benabdallah i Arval Norge.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– At Coca-Cola våger å gå i front og satse så tungt på miljøvennlige elbiler, bør være en inspirasjon for andre bedrifter. Teknologien er på plass, rammebetingelsene i Norge er gode og det er mulig å bestille totalpakker bestående av biler, finansiering/leasing, ladeløsninger og flåtestyring, samt tilbakebetaling for hjemmelading. Vi takker Coca-Cola for tillitten, sier Michael Benabdallah, General Manager for Arval Norge.

Coca-Cola sin avtale og satsning på miljøvennlige og elektriske firmabiler er også banebrytende internasjonalt. Aldri før har Arval inngått en kontrakt på en slik størrelse der hele flåten består av elektriske eller hybrid biler.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Arval er blant verdens største leverandører av leasing og andre firmabiltjenester med 6,400 ansatte i 29 land. Selskapet leverer leasing av rundt 6,000 firmabiler til Coca-Cola i 10 land. Arval etablerte seg i Norge i fjor blant annet for å satse tyngre på elbiler til bedrifter og leveranse av andre miljøvennlige transportløsninger og -tjenester.

– Norge er helt klart i front når det gjelder elbiler og miljøvennlig transport. Rammebetingelsene er gode her, avgiftssystemet er motiverende og nordmenn er opptatt av å ta vare på miljøet. En avtale av en slikt kaliber er en stor honnør til den norske ordningen og alle politikerne som har bidratt til å få den på plass. Vi i Arval ønsker å overføre erfaringene fra det norske markedet til andre land der vi har virksomhet, sier Michael Benabdallah.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.