Circle K styrker elbil-satsing med flere lynladere fra ABB

abb

Lynladerne kutter ladetiden for elbiler med inntil to tredeler sammenlignet med konvensjonelle hurtigladere. Circle K satser stort på å kunne tilby hurtiglading av elbiler på sine energistasjoner. I løpet av høsten vil kjeden blant annet ha kjøpt 24 lynladere fra ABB.

– ABB vil bidra til å gjøre det enklere å velge grønne alternativer. God tilgang til effektiv lading er viktig for å gjøre elbil til et relevant alternativ, også utenfor de store byene. Circle K har energistasjoner over hele landet, og ved å fortsette satsingen på ladere fra ABB bidrar de til å senke terskelen for å velge elbil, sier Gøran Salomonsen, leder for elektrifisering ved ABB i Norge.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

De nye lynladerne er av typen Terra HP (High Power), som ved behov kan oppgraderes til å levere 350 kW. Høyere ladekapasitet og raskere lading er en viktig faktor når Circle K oppgraderer og utvider sitt ladenettverk. 

For Circle K vil ladestasjonene bidra til at de kan beholde kundene når stadig flere bytter fra bensin- og dieselbiler til elbil. Mens bilistene tidligere var avhengig av å finne en bensinstasjon for å fylle tanken, kan elbil-eiere fylle batteriene med kraft nær sagt hvor som helst, og gjerne i kombinasjon med handleturen. For energistasjonene er det derfor viktig å kunne tilby en ladeopplevelse som i fremtiden kan sammenliknes med ordinær tanking.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

De nye lynladerne er allerede i bruk på noen stasjoner og flere vil bli levert utover høsten for installasjon hos Circle K.

ABB er ledende innen ladeinfrastruktur med en installert base på over 800 ladestasjoner i Norge, og produkter for alle ladestandarder. ABB tilbyr standardladere og hurtigladere for de fleste applikasjoner i private og offentlige miljøer. Med ABBs ladere kombineres maksimal brukersikkerhet med fleksibilitet og mange tilpasningsalternativer. 

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

Laderne inngår i ABB Ability-porteføljen av oppkoblede løsninger, selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.