Bypakke Bodø satser digitalt

powel

I løpet av de to siste åra har Bypakke Bodø ferdigstilt 1150 meter fortau og ti busstopp. Uten gode digitale verktøy, har ikke dette vært mulig.

Det mener byggeleder i Bypakke Bodø Kurt Arne Brannfjell, som er ansvarlig for storutbyggingen med en prislapp på 540 millioner kroner.

– Det er mye enklere å samarbeide med entreprenører og prosjekterende når alle bruker de samme digitale verktøyene, sier Brannfjell, som har jobbet i Bodø kommune i fire år og tidligere hos ulike maskinentreprenørfirma.

Viktig å visualisere prosjektene på en god måte
Da jeg begynte som byggeleder, var det viktig for meg å jobbe på samme nivå som entreprenørene vi engasjerer i prosjektene våre. Vi ønsker å lage gode forprosjekt hvor det er prosjektert i 3D. Dette for å kunne visualisere prosjektene våre på en profesjonell måte. Ved hjelp av Terreng kan vi også gå igjennom målebrev, slik at de blir korrekte, sier byggelederen.

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden

– Når alle parter bruker Gemini Terreng får vi på en enkel måte sendt våre endringsforslag til det eksterne prosjekteringsfirmaet, sier Brannfjell.

Store deler av entreprenørbransjen i Norge bruker programvaren Gemini Terreng i planleggingen og byggingen av veier, tuneller og bruer. I et prosjekt med både prosjekterende, entreprenører og her kommunen som byggherre er det praktisk at alle bruker samme programvare. Det sparer alle parter for mye ressursbruk.

– Kommunen arrangerer ofte anbudskonkurranser og i slike prosesser er det viktig å kunne kontrollere tegninger og planer slik at de er mest mulig riktig i forhold til det planlagte sluttproduktet, sier han.

Den kommunale delen av Bypakke Bodø består av trafikksikkerhetstiltak på kommunale veier. Hovedfokus har hele tiden vært på myke trafikanter, samt et bedre kollektivtilbud. Utbyggingen skjer over to år.Det er veldig givende å jobbe med Bypakke Bodø. Utbyggingen vil gjøre det enklere for folk å ta bussen og tryggere å ferdes for gående. Det er meningsfullt, sier Kurt Arne Brannfjell, som er veldig godt fornøyd med prosjektgjennomføringen:

Les også:  Feil oversettelse banet vei for sjødeponi

– Det er mye å hente for utbyggeren å bruke gode digitale verktøy som Terreng. For oss som jobber i kommunen, er det viktig å forvalte våre felles midler på en god måte, sier han.

I tillegg til mer effektiv saksgang og tidsforbruk, trekker nordlendingen frem fleksibilitet som et viktig konkurransefortrinn.

– Ved bruk av digitale verktøy kan prosjekterende være lokalisert hvor som helst. Utveksling av stort sett alle filformat går raskt og enkelt når alle parter bruker samme programvare, sier han.

Etter flere år i bransjen er han fan av Terreng og skjønner at programmet har en høy markedsandel blant entreprenører i Norge.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

– Min erfaring er at Gemini Terreng har kommet lengst i utviklingen av et verktøy som er utviklet for bruk innenfor anleggsvirksomhet. Det har de funksjonene som trengs både til prosjektering og utføring av oppdrag. Visuelt er det fremst og det takler de flest filformat. Programmet blir nok brukt i våre neste anleggsprosjekt også, avslutter han.

– Entreprenører bruker Terreng hver dag i nærmest alle prosjekter. Innen kommunal sektor er Powel veldig stor innen forvaltning av vann og avløp, men ikke like stor innen kommunal prosjektering. Vi håper at slike historier som dette, kan gi flere kommunalt ansatte motivasjon til å sjekke ut våre løsninger, sier Kjetil Gjesdal i Powel Construction.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.