Bunnpris Aspmyra i Bodø populær i Too Good To Go-appen

matbutikk

I det siste har flere dagligvarebutikker blitt med i Too Good To Go-appen, som bruker den i arbeidet med å redusere matsvinn. Det gjør at folk kan kjøpe billig overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. 

– I høst etablerte vi et samarbeid med Bunnpris, som har testet ut appen i tjue av butikkene sine. Bunnpris Aspmyra er en av disse, og responsen i lokalmiljøet har vært veldig god, slik at de kommer til å fortsette med ordningen. Siden de startet opp med Too Good To Go for en måned siden har de solgt 68 poser med overskuddsmat, sier Lene Kallum i i Too Good To Go.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Totalt har pilotbutikkene – som alle kom med i appen 6. oktober (inkludert Bunnpris Aspmyra) – gjort at 1600 poser med mat unngår å ende som svinn. På grunn av innsatsen til butikkene og folk flest, kommer ytterligere 70 Bunnpris-butikker med i appen på landsbasis denne uka. 

Bra for miljøet og lommeboka, og litt spennende, siden maten pakkes i forundringsposer. Det innebærer at man ikke helt vet hva man får. Det kommer an på hva som er til overs den dagen eller i ferd med å gå ut på dato. Det kan for eksempel være bakervarer, frukt og grønt, ferskvarer og pålegg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.